Mezery v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mezery v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comMezery v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

jirkab0
Newbie
9. 9. 2009   #1
-
0
-

cau jsem zacatecnik a potreboval bych pomoc s vynechavanim mezer.....jak nahradit více mezer pouze jedinou??

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.185.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 9. 2009   #2
-
0
-

rika se tomu stavovy automat...
zalezi na tom jak presne to chces delat... jestli jen neco nacitat a zobrazovat na obrazovku uz bez mezer.. nebo odstranit v retezci..
moznosti je hodne..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jirkab0
Newbie
9. 9. 2009   #3
-
0
-

To KIIV : potreboval bych aby to cetlo znak po znaku a kdyz budou dvea vice mezer za sebou tak by se meli nahradit jednou...na vstup napisu treba: mama mele maso.....a potreboval bych aby to vypsalo: mama mele maso

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.185.–
m->29+6
Super člen
9. 9. 2009   #4
-
0
-

Ako písal KIIV. KOnečný stavový automat (finite state machine). Nadefinuješ si premennú state kde si uchováš stavy true == medzera, false == slovo. Potom okontroluješ načítaný znak a ak je to medzera tak priradíš premennej state stav, že si v medzere a načítaš ďalší znak kým nebudeš v slove. Tažko sa to takto vysvetľuje, ale google + konečný automat ti poradí ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.217.–
Miro17010
Stálý člen
14. 9. 2009   #5
-
0
-

ale toto mu asi doslo, ale mozno nevie ako to urobit. napr.:

char oldtext = ???;

int oldlength = ???;

char* newtext = new char[ oldlength ];

int currentlast = 0;
for( int i = 0; i < oldlength; i++ )
{
bool vynechat = ...;

if( ! vynechat )
{
newtext[currentlast++] = oldtext[i];
}
}

newtext = (char*)realloc( newtext, currentlast * sizeof( char ) );
aj ja som len zaciatocnik cize ak mam chybu a mi ju poviete budem len rad

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.47.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Cenda0
Duch
30. 10. 2009   #6
-
0
-

Tak ja jsem mezery pred a v text vyresil takto... jen se neumim zbavit mezery na konci radku :(

while ((c = getc(stdin)) != EOF){

if (z == 0 && w == 0){
if (isspace(c)){
w++;
}
else{
putc(c, stdout);
z++;
}
}
else{
if (w != 0){
if (isspace(c)){
}
else{
putc(c, stdout);
w = 0;
z++;
}
}
else{
if (isspace(c)){
putc(c, stdout);
w++;
}
else{
putc(c, stdout);
}
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.217.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
30. 10. 2009   #7
-
0
-

char newtext = new char[15];

...
newtext = (char*)realloc( newtext, currentlast * sizeof( char ) );

Miesanie operatoru new s c++ a c funkcii malloc, realloc a free nieje dobry napad, pretoze operator new nemusi byt implementovany pomocou volania funkcie malloc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Mezery mezi obrázky — založil juiCZe

Mezery mezi sloupci v matici — založil vasek.t

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý