Jak vyřešit u filehostingu upload souborů na více serverů podle volného prostoru? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak vyřešit u filehostingu upload souborů na více serverů podle volného prostoru? – PHP – Fórum – Programujte.comJak vyřešit u filehostingu upload souborů na více serverů podle volného prostoru? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

NetHill
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
9. 9. 2009   #1
-
0
-

Ahoj všem,
programuji v Nette filhostingovou aplikaci s požadavkem na rozdělení datové zátěže na více serverů.

Příklad:

Jako uživatel se dostanu na Upload.cz, kde je formulář na odesílání souborů. Vyberu a odešlu. Teď potřebuji nějak nakopnout, jak v php (nebo jakkoliv jinak) vyřešit nasměrování toho uploadu na nejméně zatížený server, popřípadě server s největší volnou diskovou kapacitou. Tzn. máme Server1: 200 GB volné, Server2: 20 GB volné. Jak tedy zjistit kolik má server volného místa a poté donutit php, aby upload směroval na ten konkrétní server? V našem případě by adresa vypada takto http://s1.upload.cz?

Myslim, že jsem to ne zrovna šťastně vysvětlil, ale i tak budu rád za jakékoliv nakopnutí správným směrem.

Všem předem děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.22.51.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 9. 2009   #2
-
0
-

musis mit na kazdym serveru nejakou sluzbu ktera na dotaz hodi "vytizeni" a pak si podle toho vyberes

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
bukaj_0010
Věrný člen
9. 9. 2009   #3
-
0
-

NetHill
Jak tedy zjistit kolik má server volného místa a poté donutit php
Jak píše KIIV, na každém serveru musí být nějaký démon, kterého se bude aplikace dotazovat, kolik je kde místa. Pokud by měl být démon v PHP, může se hodit fce disk_free_space()[1].

Jak […] donutit php, aby upload směroval na ten konkrétní server?
Udělal bych to jednoduše. Při generování formuláře se aplikace poptá serverů, kde je kolik místa. A jako atribut action tagu <form> dá adresu toho serveru.

$servers; // obsahuje  servery – klíčem název serveru, hodnotou velikost volného místa

arsort($servers); // první je teď ten, kde je nejvíce místa
reset($servers); // key() bude vracet první server ^
echo '<form action="',
key($servers),
'">';
// …


[1] http://php.net/disk_free_space

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý