Dotaz na setrideni – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dotaz na setrideni – MySQL – Fórum – Programujte.comDotaz na setrideni – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
BigBear0
Stálý člen
10. 9. 2009   #1
-
0
-

Zdravim, mam tabulku, ktera "zastupuje" nejakou enumeraci, napriklad s temito sloupci: id_jazyka, jazyk... pak mam dalsi tabulku, ktera "zastupuje" napriklad seznam osob a obsahuje tyto sloupce: id_cloveka, jmeno, prijmeni, id_jazyka... a nyni chci vypsat vsechny lidi serazene dle jazyka - ale ne dle id_jazyka, ale dle jmena jazyka, tudiz dle sloupce jazyk v mnou uvedene prvni tabulce... je to mozne pomoci SQL, aniz bych vytvarel pohled, ci neco takoveho? Nejlepe ciste pomoci dotazu SELECT? Jestli ne, navrhnete, prosim, co nejlehci reseni. Mockrat dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Reklama
Reklama
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
10. 9. 2009   #2
-
0
-

Už sem dlouho dotazy nepsal, takže tam bude asi spousta chyb, ale pokusím se:

SELECT * FROM tabulka_jazyky, tabulka_osoby WHERE tabulka_osoby.id_jazyka = tabulka_jazyky.id_jazyka ORDER BY tabulka_jazyky.jazyk ASC

Pokud by v databázi byli lidé bez jazyků nebo jazyky "bez lidí", což se asi dost lehce může stát, musel bys použít LEFT (RIGHT) OUTER JOIN, která s tímto počítá. S tím už ti poradí google ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
dannyk0
Věrný člen
10. 9. 2009   #3
-
0
-

Mas to dobre :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer

Dotaz — založil RePRO

Dotaz — založil Retipne

Dotaz — založil anonymouse

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý