Zpracování vícenásobných zaškrtávacíh polí – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zpracování vícenásobných zaškrtávacíh polí – PHP – Fórum – Programujte.comZpracování vícenásobných zaškrtávacíh polí – PHP – Fórum – Programujte.com

 

psenik0
Návštěvník
10. 9. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
mám takový menší problém. Vytvářím velice rozsáhlý formulář, rozdtřízený pomocí fieldset. Minimálně polovina těchto částí obsahuje zaškrtávací pole a já nevím jakým způsobem bych je měl zpracovat. mohu uvést příklad tohoto pole:



<fieldset>
<legend>Gastronomie</legend>
<input type='checkbox' name='gastro' value='1' />Restaurace
<input type='checkbox' name='gastro' value='2' />Bar
<input type='checkbox' name='gastro' value='3' />Kavárna
<input type='checkbox' name='gastro' value='4' />Pizzérie
<input type='checkbox' name='gastro' value='5' />Zahrádka
<input type='checkbox' name='gastro' value='6' />Lobby
<input type='checkbox' name='gastro' value='7' />Cukrárna
<input type='checkbox' name='gastro' value='8' />Vinárna
<input type='checkbox' name='gastro' value='9' />Sklípek
<input type='checkbox' name='gastro' value='10' />Pivnice
<input type='checkbox' name='gastro' value='11' />Disco
<input type='checkbox' name='gastro' value='12' />Snackbar
</fieldset>

řekněme že bych těchto polí zaškrtl třeba 5 a potřebuji tyto údaje zpracovat uložením do databáze, kde se všechny pole ukládají do jedné řádky s dat. typem SET s hodnotamy 1-12. může mi s tím někdo pomoci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 9. 2009   #2
-
0
-

<input type='checkbox' name='gastro[]' value='1' />Restaurace

V PHP dostaneš pole $_POST['gastro'].

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
new_pope0
Newbie
10. 9. 2009   #3
-
0
-

No mam taky pocit, ze to takto nepojde. kedze sa ti to prepise nakolko maju rovnaky atr. name="..." skor by som to robil takto



...
<input type='checkbox' name='gastro_restaurace'/>Restaurace

<input type='checkbox' name='gastro_bar'/>Bar

<input type='checkbox' name='gastro_kavarna'/>Kavárna

....


a predpokladam ze checkbox ma potom len hodnotu TRUE / FALSE


pisem z hlavy. nechce sa mi to skusat :smile8:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.146.–
psenik0
Návštěvník
10. 9. 2009   #4
-
0
-

no, v ASP to jde, v PHP musí taky..
To z_moravec:
Myslím že by to tvým způsobem šlo, jenom nevím jak to dostat do databáze s dat. typem SET

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 9. 2009   #5
-
0
-

Samozřejmě to pojede, k žádnému přepsání nedojde, protože hodnoty se budou ukládat do pole.

To psenik : Jednoduše, např. pomocí funkce Implode(), která ti vrátí řetězec ze všech prků pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
psenik0
Návštěvník
10. 9. 2009   #6
-
0
-

To z_moravec : No výborně:D implode mě nenapadlo... díky moc.. sám bych si asi nevzpoměl

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Hledání v poli polí — založil jaxx19

Největší v poli polí — založil Noneus

Zpracování obrázku v C# — založil Petas

Zpracování formuláře — založil Tazatel

Zpracování XML — založil klinki

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý