GetOpenFileName() - navyseni pameti – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

GetOpenFileName() - navyseni pameti – C / C++ – Fórum – Programujte.comGetOpenFileName() - navyseni pameti – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

LJ10240
Stálý člen
13. 9. 2009   #1
-
0
-

Ahoj vsichni,
mam problem s funkci GetOpenFileName:
Pokud tuto f-ci pouziji (viz nize), tak pomoci taskmanageru zjistim ,ze moje aplikace zacne vyuzivat misto svych 2000Kb pameti asi 9000Kb, misto 2 vlaken ma 13 vlaken a naskacou ji USER a GDI objekty. Tento stav pretrva i po skonceni dialogu (GetOpenFileName)..

Poradte mi prosim, co s tim mam delat - aplikace pak vetsinou po par vterinach spadne...
/////////////////////
string ssFN="";
OPENFILENAME ofn;
char szFileName[MAX_PATH] = "";
ZeroMemory(&ofn, sizeof(OPENFILENAME));
ofn.lStructSize = sizeof(OPENFILENAME);
ofn.hwndOwner = GetDesktopWindow();
ofn.lpstrFilter = "*.mp3\0*.mp3\0*.wma\0*.wma\0*.wav\0*.wav\0";
ofn.lpstrFile = hwnd;
ofn.lpstrFile[0] = '\0';
ofn.nMaxFile = MAX_PATH;
ofn.Flags = OFN_EXPLORER | OFN_FILEMUSTEXIST/* | OFN_ALLOWMULTISELECT*/;
ofn.lpstrDefExt = "mp3";

if(GetOpenFileName(&ofn)){
SendDlgItemMessage(hwnd,IDLBplaylist,LB_ADDSTRING,0,(LPARAM)(LPCTSTR) szFileName);
ssFN=szFileName;
Orezat(hwnd, ssFN, "\\");
GetDlgItemText(hwnd, IDESKLAD , szFileName , MAX_PATH );
SendDlgItemMessage(hwnd,IDLBplaylistSHOW,LB_ADDSTRING,0,(LPARAM)(LPCTSTR) szFileName);
}
ZeroMemory(&ofn, sizeof(OPENFILENAME));
//////////////////////////////

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.191.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
13. 9. 2009   #2
-
0
-

Zdravím,

to se težko dá posoudit, nicméně tohle je docela podivné:



ofn.lpstrFile = hwnd; // zde má být adresa pole, kde se ukládá výsledná cesta k vybranému souboru
ofn.lpstrFile[0] = '\0';

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
LJ10240
Stálý člen
14. 9. 2009   #3
-
0
-

ano, to je překlep, správně je ofn.lpstrFile = szFileName;
ale pořád stejný problém...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.191.–
LJ10240
Stálý člen
15. 9. 2009   #4
-
0
-

Opravdu nikdo neví?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.191.–
dannyk0
Věrný člen
17. 9. 2009   #5
-
0
-

Vsak to funguje spravne, nevidim v tom problem. GetOpenFileName funkce si donacte potrebne knihovny a moduly, ktere samozrejme potrebuji nejakou pamet a vlakna pro zpracovani (ale to si delaji vnitrne). A to, ze po skonceni dialogu se pamet neuvolni, je logicke, protoze ten dialog je pouze zavreny a ne zruseny, tim padem nemuzou byt uvolnene prostredky. Navic, pokud se ty knihovny nahraji samy, tak nevim tedka o zpusobu, jak je zavrit, jelikoz nemas jejich handle. Jit to musi urcite, protoze to umi debuggery, ale jak, to snad odpovi google.
Nebo muzes zkusit uvolnit strukturu OPENFILENAME, ale pochybuju, ze to uvolni i ty nahrane knihovny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
LJ1024
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
18. 9. 2009   #6
-
0
-

Moje reseni - hlavni program spusti a pocka na ukonceni vedlejsiho programu, ltery vyvola potrebny dialog a posle vybrany soubor hlavni aplikaci....

Jeste jsem zapomnel napsat, ze nekdy po spusteni vyse uvedeneho kodu aplikace zatuhne..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.191.–
dannyk0
Věrný člen
18. 9. 2009   #7
-
0
-

To je myslim podle me volovina a je to skrabani se pravou rukou za levym uchem. Nevim, proc ti vadi ten narust, kdyz je to proste normalni fungovani a podle me i logicke.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

"realokace" paměti — založil Passassa

Problém s pamětí — založil michi

Uvolneni pameti — založil BigBear

Uvolnění paměti — založil Martin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý