Více uživatelský systém – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Více uživatelský systém – PHP – Fórum – Programujte.comVíce uživatelský systém – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TomasUL0
Newbie
14. 9. 2009   #1
-
0
-

Hi all,
už nějakou dobu programuji v PHP, ale narazil jsem na problém a chtěl bych Vás poprosit o radu a zkušenosti. Rád bych si udělal webové stránky, do kterých bude mít přístup X uživatelů s různým oprávněním. Ale po pravdě nevím jak bych měl nejlépe koncipovat různá oprávnění. Dejme tomu, že v DB budu mít uloženo ve sloupci oprávnění číselnou hodnotu, kde:
50 - admin
40 - redaktor
.....

Ale jak bych to měl správně realizovat v kódu. Dejme tomu, že bych chtěl, aby oprávnění 50 vidělo na úvodní stránce 6 záložek, oprávnění 40 jen 5 záložek. Mám tedy udělat



if opravneni = 50 {
nějaký kód
}
else if opravneni = 40 {
nějaký kód
}

Nebo co by jste mi doporučili? Nebo nemáte kvalitní odkaz, který by se tomuto tématu věnoval? Díky všem a snad to není tak blbej dotaz?! :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.39.–
Reklama
Reklama
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
14. 9. 2009   #2
-
0
-

Veskrze není v tvém způsobu problém.. Teda až na přiřazení v podmínce :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.69.–
TomasUL0
Newbie
15. 9. 2009   #3
-
0
-

To Kobi : Jo, koukám, že jsem v té podmínce udělal botu, ale když člověk dělá v PHP, VBA, .NETu, tak potom si občas neuvědomí, že je ta syntaxe trochu rozdílná :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.21.–
KIIV+42
God of flame
15. 9. 2009   #4
-
0
-

To TomasUL : tak je pis obracene.. if ( 40 == opravneni ) ... kdyz se upises a hodis jen = tak te to aspon upozorni :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 46 hostů

Podobná vlákna

Uživatelský javascript — založil návštěvník

Uzivatelsky vstup — založil tecka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý