Vytvoření jednoduchého JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vytvoření jednoduchého JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVytvoření jednoduchého JS – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
totcmd0
Duch
14. 9. 2009   #1
-
0
-

Jsem JS dokonale nepoznamenaný.
Potřeboval bych nějakou hodnou duši, aby mi napsala JS, který by uměl následující:
HTML píšu z ruky bez použití vizuálního editoru. Proto všechny články, které upravuji pro CMS Drupal dělám na lokálu v HTML šabloně... a do Drupalu pak vkládám jen odpovídající část obsahu v BODY.
Tím mi vzniká i záloha všech článků (celého webu) v prostém HTML, což mi vyhovuje.
S čím mám problém?
Drupal vyžaduje jako první znak lomítko (kořenová složka) v adrese obrázku. Např. <img src="/obrazky/...">
Díky tomu musím mít všechny odpovídající soubory na svém disku také v kořenové složce, což mi moc nevyhovuje.
Takže mě napadlo, že bych ke všem souborům připojil nějaký JS, který by při zobrazení HTML souboru v prohlížeči na lokálu smazal to první lomítko v adresách obrázků - čímž by mi vznikla relativní adresa a já bych mohl bez problémů ukládat a spouštět HTML soubory z jakékoliv složky dle potřeby.
Díky za případnou pomoc.

PS
JS vůbec neumím... pokud si někdo myslí že jsem schopen to zvládnout, tak mi věřte... Na jakékoliv programování zdánlivě jednoduché jsem tvrdý jako houžev ;-)

Martin

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.128.–
Reklama
Reklama
d.mostek0
Návštěvník
14. 9. 2009   #2
-
0
-

To totcmd : No moc jsem nepochopil, jakým způsobem co děláš, ale nepomohl by ti virtual host na apach? Pak si můžeš Document root pro tvůj web nasměrovat do jaké chceš složky, bez změny adresy v html.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.211.–
www.dominik-mostek.cz
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
14. 9. 2009   #3
-
0
-

Na takové globální řešení mě nic nějak nenapadá...musel bys ke každému obrázku přiřadit fci, nebo k nim přistupovat před id, ale to už by bylo asi jednodušší tam ty lomítka mauálně dodělat/odebrat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý