Ako sa vyrovnať s header() ? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako sa vyrovnať s header() ? – PHP – Fórum – Programujte.comAko sa vyrovnať s header() ? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Lordest0
Super člen
14. 9. 2009   #1
-
0
-

Doteraz som problém nemal, no keď som si nainštaloval apache2 + php5 + php-gd + mysql5 + phpmyadmin na svoj linux, zistil som, že PHP zrejme updatlo túto funkciu.

Ako je napísané na php.net:

Remember that header() must be called before any actual output is sent, either by normal HTML tags, blank lines in a file, 

or from PHP. It is a very common error to read code with include(), or require(), functions,
or another file access function, and have spaces or empty lines that are output before header() is called.
The same problem exists when using a single PHP/HTML file.


možno mal hosting na ktorom som testoval staršiu verziu verziu PHP..

No ale to je teraz jedno, potrebujem sa spýtať na dve veci:

1. Ako vyriešiť to, keď chcem zavolať header trebars v strede súboru? Určite nebudem prerábať celý projekt kvôli jednej funkcii ktorú treba zavolať pred všetkým ako som pochopil. Ja ju proste musím volať v strede...

2. Prečo to vôbec zaviedli?

je to veľmi dôležité, s presmerovaním som mal podobný problém, no ale nechcel som sa zbytočne pýtať tak som ho dal cez JS, no s týmto proste niečo musím urobiť keďže vytváram obrázok v strede súboru na ktorý potrebujem funkciu header()..

ďakujem vopred

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 9. 2009   #2
-
0
-

zase nekdo neumi googlit asi ...

zadnej update php nedelalo..
tato to funguje uz od zacatku veku, kdy se funkce header objevila..
pokud si nahodou nastudujes jak funguje HTTP protokol, tak ti musi byt hned jasne, proc nemuzes poslat zadny data a pak teprve hlavicku nekde uprostred...
kdyz uz nahodou pochopis toto, budes vedet i jak na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 9. 2009   #3
-
0
-

Souhlas s KIIV . Posílat HTTP hlavičky uprostřed dokumentu je prasárna. Ale pokud není zbytí, můžeš použít funkce ob_* v php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 9. 2009   #4
-
0
-

To z_moravec : a pokud mu to nahodou fungovalo u nejakeho poskytovatele, znamena to jen ze mel zaplej output buffering primo v konfigu... asi ho otravovalo porad resit "proc nefunguje header()"

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lordest0
Super člen
14. 9. 2009   #5
-
0
-

KIIV napsal:
zase nekdo neumi googlit asi ...



nie google som na toto fakt pouzit nevedel ;)

z_moravec napsal:
Souhlas s KIIV . Posílat HTTP hlavičky uprostřed dokumentu je prasárna.



nikdy som to nevedel pretoze taky problem som nemal az co pred par dnami som si nahodil ten apache ;)

KIIV napsal:
To z_moravec : a pokud mu to nahodou fungovalo u nejakeho poskytovatele, znamena to jen ze mel zaplej output buffering primo v konfigu... asi ho otravovalo porad resit "proc nefunguje header()"



ano fungovalo mi to u znameho SK hostingu, aspon dalsi dovod preco si u nich idem zrusit sluzbu ..

btw.: problem som vyriesil ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
14. 9. 2009   #6
-
0
-

Tak ono je to poměrně logické, hlavička patří na začátek (už podle názvu). A jak jsi to vyřešil? Pomocí ob_ funkcí nebo překopáním skriptu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Lordest0
Super člen
14. 9. 2009   #7
-
0
-

pomerne jednoducho, vlastne som zbytocne zakladal tuto temu za co sa ospravedlnujem..
uvedomil som si, ze subor na ktory odkazujem ( s obrazkom ) mozem odkazat aj normalne a nie cez adresu ako $_GET a to includovat.
tym som zabezpecil to, ze header je nastavovany na zaciatku..

fakt este raz sry za temu .. keby som este chvilu popremyslal tak by som ju vobec nemusel zakladat ...
ale aspon som sa dozvedel ze ma ten hosting taketo svinstvo nastavene...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Header — založil JeanBabtisteGrenouille

Header — založil mORb

Header — založil cheeester

Header — založil survik1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý