Format dat u mscomm1.input – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Format dat u mscomm1.input – Visual Basic – Fórum – Programujte.comFormat dat u mscomm1.input – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
petypet
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 9. 2009   #1
-
0
-

Private Sub Command1_Click()
MSComm1.Output = (xconvert(3, 2))
End Sub


Private Sub Form_Load()
With MSComm1
.Handshaking = 2 - comRTS
.RThreshold = 1
.RTSEnable = True
.Settings = "2400,n,8,1"
.SThreshold = 1
.PortOpen = True
End With
Command1.Caption = "&Print rs232"
End Sub



Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
MSComm1.PortOpen = False
End Sub

Private Function xconvert(ByVal register As Integer, ByVal xval As Integer) As String
register = 3
xval = 2
xconvert = Chr(2 + register) + Chr(3 + (xval \ 4)) + Chr((3 + xval Mod 4)) & vbCr
End Function

Private Sub MSComm1_OnComm()
Dim sData() As Byte
sData = MSComm1.Input
Text1.Text = sData
End Sub

Prosím moc o pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.31.–
Reklama
Reklama
petypet
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 9. 2009   #2
-
0
-

Prosím Vás o pomoc....

když pomocí tohoto programu pošlu doata na jiné pc, v pohodě se mi tam vypíšou čtyří čísla, např: 12 125 412 23,
ale když na tento program pošlu úplně stejná data, která by pomocí tohoto programu měla vypsat ty samá čísla: 12 125 412 23

tak se vypíše pouze tyto znaky: #&Ü

prosím, co je to za problém, prosím Vás o radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.31.–
petypet
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 9. 2009   #3
-
0
-

Problém je tedy ve formátu u těchto řádků:

Dim sData() As Byte
sData = MSComm1.Input
Text1.Text = sData
End Sub

vše jinak funguje...prosím o pomoc......ať se vypisují čísla a ne takové zlé znaky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.31.–
petypet
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
16. 9. 2009   #4
-
0
-

Dobrý den, je tady někdo, poradí mi někdo, prosím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.31.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Input a input type — založil

Formát 1:2 — založil Counter

QueryString - formát? — založil Matěj Andrle

String Format {1} — založil Flowy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý