Pořadí záznamu v databázi – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pořadí záznamu v databázi – MySQL – Fórum – Programujte.comPořadí záznamu v databázi – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
16. 9. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych se zeptat - mám šílenej dotaz na databázi kterej vyhledá (takže se mění podle toho co se právě vyhledává) určité položky a zobrazí jejich seznam. Pokud chci položku editovat, vyberu ji z DB podle id ze zobrazeného seznamu. V editaci má být ale i tlačítko zpět a vpřed které posune o jeden záznam dopředu či dozadu ve vyhledaném výsledku a v tomhle je problém. Znám údaje které se vyhledávaly, takže dotaz sestrojit znovu dokážu, jde ale o to že bych musel hodit celej dotaz a pak výsledek projít, zjistit který jaké pořadí má záznam a pak podle toho až vybrat záznam před nebo za...

Nedalo by se tedy nějak zjistit přímo databázovým dotazem pořadí položky v určitém dotazu s určitým id, nebo tohle budu muset řešit programově?

Jde totiž o to že databáze má velmi mnoho záznamů a hledat pořadí záznamu v určitém dotazu který vrátí třeba 80 000 položek je dost pomalé...

Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
16. 9. 2009   #2
-
0
-

existuje LIMIT ale u nej tak jak tak musis dotaz opakovat..
pak je jeste mozne v nekterych pripadech hodne urychlit vyhledavani pomoci indexu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 9. 2009   #3
-
0
-

To Míša : nebo by si to mohl hnát přes Ajax ... ale to s tím limitem by taky nebylo marné, že by sis pořadí definoval už při vypisování výsledku, například pomocí parametru v url. A pak už jen podle tohoto parametru sestavil LIMIT pro dotaz na MySQL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.77.163.–
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
17. 9. 2009   #4
-
0
-

Anonymní uživatel napsal:
To Míša : nebo by si to mohl hnát přes Ajax ... ale to s tím limitem by taky nebylo marné, že by sis pořadí definoval už při vypisování výsledku, například pomocí parametru v url. A pak už jen podle tohoto parametru sestavil LIMIT pro dotaz na MySQL.



Asi to takhle nějak udělám... díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Poradí mi někdo? — založil Ludas

Prohození pořadí — založil Ondra_AS

Pořadí vrstev — založil Roman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý