Caute
Som novy vo VISUAL C++ a chcem sa opytat co pouzit na jednoduchu 2d grafiku. Ide mi o vykreslovanie externe ulozenych bitmap ( v *.jpg ) na presnych poziciach a vpisovanie textu do urcitych casti ( tak aby bolo vidiet aj pozadie ). Vygooglil som vselico ale je toho vela a potreboval by som nieco jednoduche co dokaze hore uvedene, najlepsie aj s priruckou.
Dik vopred za rady
Fórum › C / C++
Aku 2d graphic kniznicu pouzit ?
Nejjednosušší grafická knihovna je SDL. Pěkný tutorial je na Root.cz Pokud ale začínáš s C++, tak bych se od grafických knihoven držel dál.
Dále máš možnost použití Win32 API, DirectX, OpenGL a nebo WxWidgets (nebo jak se to píše).
uz predtym to tu bolo riesene konkretne so mnou :), aby sa nemuseli opakovat ti co mi pomohli s vyberom tak to zopakujem ja:
ak ti staci kompabilitnost s woknami tak WinAPI, ak nie tak Qt/SDL/wxWidgets
To yaqwsx : DirectX a OpenGL su podla mna az prilis zbytocne na 2D..
btw.: ak si zaciatocnik tiez odporucam iba konzolu :-)
wxka nebo SDL je jasna volba, pro wx bych doporučil spíš Code::Blocks než VS
Také bych radši použil SDL. Je multiplatformní a naprosto jednoduchy. Na 2D grafiku jako stvořené.
To Tibor22 : Je to trochu motanice, ale hlavně se tam používají hojně pointery. Musíš si dávat pozor na memory leaky, inicializaci pointerů, atd...
hmmm... kde bych asi hledal odpoved na takto zapeklity problem
http://www.google.cz/search?hl=cs&client=opera&rls=cs&hs=hUw&q=sdl+vista&btnG=Hledat&lr=
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ako mám vedieť akú metódu použiť — založil w3q
Ako prilinkovat *.tpu kniznicu. — založil Dodiq
Ako externe vložiť knižnicu do programu — založil w3q
WEB-GRAPHIC :: tvorba webu, grafiky — založil WEBGRAPHIC
Nabídka práce: Junior Graphic Designer — založil Iva Hromková