Napsal jsem si kus kódu v C# (hraju si s ním teprve týden) pro ovládání sériového portu (příjem dat z GPS), ale všechno jsem to smažil do jedné třídy - konzolové aplikace. nyní jsem z toho vytahal jen potřebné věci pro DLL modul (jedna ovládací třída) a potřeboval bych, abych mohl nějak oznamovat hlavnímu projektu, že na seriovém portu jsou nová data.
Vybrat si pak data přes getry není problém, ale nevím, jak udělat, aby se Main vůbec dozvěděl, že si pro data má sáhnout.
V DLL/Třídě pro ovládání se o datech na sériovém portu dozvím takto a zavolám metodu spDataRecieved. Ale opravdu (nemám kloudné základy programování, natož pak OOP) nevím, jak nějak o tom dát vědět. Když bych to měl přímo v jedné třídě, tak to není problém, jelikož všechny potřebné věci doprogramuji do toho spDadaRecieved a v něm to budu přímo vypisovat (tak to bylo původně jako konzolový projekt)
sp.Open();
sp.DataReceived += new SerialDataReceivedEventHandler(spDataRecieved);
Díky za jakékoliv postrčení/nakopnutí/kus kódu :). C# je první jazyk, který se mi začal konečně líbit (ač neumím programovat v ničem :( - všude jen naprosté základy ze školy) a nechtěl bych se tedy zaseknout na takovýchhle "banalitkách".
Prozatím jsem jen projížděl tutoriály zde na programujte.com + googlení když jsem věděl alespoň co přibližně hledat. Nyní jsem ani už nic nevygooglil (nevím co totiž hledat)