JS namísto hover – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JS namísto hover – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJS namísto hover – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Neuminis
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 9. 2009   #1
-
0
-

Dobrý večer,
nedávno jsem někde na internetu nalezl návod na javascript, který dokázal totéž co hover. Samozřejmě ten js fungoval i v IE a za jakýchkoliv okolností naprosto spolehlivě. Samozřejmě, zapomněl jsem si označit, kde jsem ho nalezl..

Fungovalo to tak, že po najetí na určitý text se bez kliknutí zobrazí text ve zbytku stránky.

Pomůže mi někdo? Děkuju Vám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
24. 9. 2009   #2
-
0
-

myslis metoda visibility = none / visibility = visible ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
25. 9. 2009   #3
-
0
-

alebo presnejsie nieco taketo (asi lepsie s display)?

<div onmouseover="document.getElementById('idecko').style.display='block';" onmouseout="document.getElementById('idecko').style.display='none';">Rozpravka</div>


<div id="idecko" style="display:none;">Janko a Marienka isli do lesa ... </div>


Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Neuminis
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 9. 2009   #4
-
0
-

Ano, tohle se dá taky použít, i když ne jako menu.

V tamtom bylo deklarovaný pole (array), ve kterém byli objekty, které se zobrazí po najetí. Bylo to použitý jako menu vlevo, ve zbytku stránky se zobrazovaly obrázky, podle toho na kterej ten řádek v levo jsem najel myší..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
JannBaill0
Návštěvník
26. 9. 2009   #5
-
0
-

Možná by stálo za to prohledat historii navštívených stránek...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.115.–
Wizard0
Stálý člen
26. 9. 2009   #6
-
0
-

Alebo precitat par tutov a spravit si take menu sam, hmm? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
marioff0
Expert
26. 9. 2009   #7
-
0
-

vsak som ti napisal presne ako sa to robi..

newiem teda ake objekty tam boli... :) ... ale predstavujem si to nejak takto:

jednoduchy JScript:

function zobraz(idecko) {

document.getElementById(idecko).style.display='block';
}
function skry(idecko) {
document.getElementById(idecko).style.display='none';
}


a este jednoduchsie (X)HTML:
<div style="float:left;">

<div onmouseover="zobraz('obr1')" onmouseout="skry('obr1')">Prve obrazky</div>
<div onmouseover="zobraz('obr2')" onmouseout="skry('obr2')">Druhe obrazky</div>
<div onmouseover="zobraz('obr3')" onmouseout="skry('obr3')">Tretie obrazky</div>
</div>

<div style="float:right;">
<div id="obr1">Obsah prveho <img ... > </div>
<div id="obr2">Obsah prveho <img ... > </div>
<div id="obr3">Obsah prveho <img ... > </div>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Neuminis
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 9. 2009   #8
-
0
-

JannBaill: Bez obav, tam jsem to hledal, ale nenašel

Wizard: Když byste mi poslal odkazy na stránky, kde se lze naučit HTML, CSS a JS efektivně a od základů, byl bych Vám vděčný

marioff: Děkuji, to už se blíží tomu, co jsem si představoval :). Jenom ještě mi nevyhovuje, že hned od začátku se zobrazují všechy 3 ty obrázky - až po najetí myší na odkaz zmizí a po opětovném najetí se teprve objevují. Také bych potřeboval, aby se po najetí myší objevil, ale po odjetí kurzorem aby zůstal..
Vím, že toho chci příliš mnoho a takto se to velmi těžko popisuje, rád bych se to tedy naučil sám, ale bohužel nevím kde :(
Ale děkuji Vám za ty scripty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
marioff0
Expert
27. 9. 2009   #9
-
0
-

Aha, asi taketo daco myslis?:

JS:

function zobraz(idecko) { 

var idecka=new Array("obr1","obr2","obr3"); // pole s pouzitymi ideckami
var poli=idecka.length;
for(i=0;i<poli;i++) {
document.getElementById(idecka[i]).style.display='none';
}
document.getElementById(idecko).style.display='block';
}



html:
<div style="float:left;"> 

<div onmouseover="zobraz('obr1')">Prve obrazky</div>
<div onmouseover="zobraz('obr2')">Druhe obrazky</div>
<div onmouseover="zobraz('obr3')">Tretie obrazky</div>
</div>

<div style="float:right;">
<div id="obr1" style="display:none;">Obsah prveho <img ... > </div>
<div id="obr2" style="display:none;">Obsah prveho <img ... > </div>
<div id="obr3" style="display:none;">Obsah prveho <img ... > </div>
</div>


Ak sa ma aspon jeden obsah zobrazovat na zaciatku tak vies ze treba zmenit prislusnemu divu vlastnosti display na block

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Neuminis
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
27. 9. 2009   #10
-
0
-

marioff: Děkuji, o mnoho lepší. Zatím jsem tam nenašel žádné nedostatky :). Až na nějaký narazím, tak se zase ozvu :)

Zatím děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Tr:hover — založil mORb

A:hover — založil myth

Hover — založil dinkin

HOver Menu — založil arno

Nefunguje hover — založil Kano

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý