Nastaveni prikazu javac – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastaveni prikazu javac – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.comNastaveni prikazu javac – Příkazový řádek – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hyneq0
Duch
26. 9. 2009   #1
-
0
-

Zdravim Vas, jsem v prvnim semestru na CVUT. V programovani jsem naprosty zacatecnik. V ucebnici jazyka Java je navod na program Hello World! :) Pres Netbeans jde vytvorit bez problemu (No tom neni taky nic tezkeho), kamen urazu byl pro mne, kdy jsem tento program mel vytvorit v obycejnem textovem editoru. Vytvoril jsem tedy presne dle zadani soubor PrvniProjekt.java, ale kdyz jsem chtel pustit pres prikazovy radek ve Windowsech prekladac (primarni prikaz "javac"), napsalo mi to cituji :"Javac neni nazvem vnitrniho ani vnejsiho prikazu, spustitelneho prikazu ani davkoveho souboru. Zkousel jsem ho dle navodu v ucebnici nastavit pres Ovladaci panely->System->Upresnit nastaveni systemu->Promenne prostredi. Ale zadna zmena se nekonala, stale to neslo. Dalsi vec, kterou jsem zkousel, bylo zadat uplnou cestu C:\\Program Files\Java\jdk1.6.0\bin\javac PrvniProjekt.java. Ted mi to pro zmenu vypsalo, ze "Program" neni prikaz.

Hrozne mi to vrta v hlave, co bych mel udelat, aby to fungovalo. Nerad nedotahnu veci do konce.
Toto forum mi bylo doporuceno znamym, ze jsou tu pry ochotni lide, kteri, pokud muzou, poradi.
Proto prosim o pomoc :) Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
26. 9. 2009   #2
-
0
-

Tu cestu musíš dát do uvozovek. Pak to půjde. Po změně proměnných prostředí je někdy nutné resnout počítač, pak už by to mělo jít taky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Hyneq0
Duch
26. 9. 2009   #3
-
0
-

To z_moravec : Pane Moravče, moc Vám děkuji za radu. Podařilo se hned na první pokus. Mám radost, že to funguje a můžu jít v klidu spát. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
Pida
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
27. 9. 2009   #4
-
0
-

Zdravím, řeším podobný problém, jen v distribuci Kubuntu, tudíž přez terminál.
program javac mi běží bez problémů, ovšem musím k překládanému souboru dodat celou cestu, což mě popravdě pokaždé příliš nenadchne. Existuje tedy něco, co by říkalo, kde má program soubor např Main.java najít a přeložit?
Všude totiž v návodech např jak nainstalovat JDK a podobně uvádějí příkaz jen jako "javac Main.java"
jehož jednoduchost mě irituje a doufám tak, že by se to dalo nastavit jako proměnná. Snad :)

Díky za jakoukoliv odpověď, která poradí, osvětlí, vysvětlí :)
přeji hezký večer

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.229.–
sputnikone+1
Věrný člen
27. 9. 2009   #5
-
0
-

v kubuntu je to jednoduché - má tuším možnost zobrazení terminálu ve svém průzkumníku (Dolphin), pak se stačí proklikat do složky s programy a je to :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Pida
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
27. 9. 2009   #6
-
0
-

Takže tahle možnost opravdu není? neexistuje něco jako PATH, jen pro jiné typy souborů? Přez Dolphina jsem to vyzkoušel, opravdu funguje, díky za tento tip :) Já každopádně používám NetBeans, takže javac přímo takto nepoužívám, ale jde mi o princip, že všude se uvádí tento příkaz bez cesty a mě to samozřemě nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.229.–
x46x
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 10. 2009   #7
-
0
-

Mam uplne stejny problem jako hyneq a nejak nechapu co jak a kam mam dat do uvozovek? Mam dat celou cestu (C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_16\bin\javac Prvni.java) do uvozovek? Zkoušel jsem to i dát do těch ovládacích panelů a pořád nic. Neznámý příkaz nebo to občas napíše error (pristup odepren)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.103.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 10. 2009   #8
-
0
-

"C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_16\bin\javac" Prvni.java

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
x46x
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 10. 2009   #9
-
0
-

1) Děkuju, teď mi to píše file not found a přitom to tam mam. Pokud jsem to tedy neudělal nějak špatně. Napsal jsem to v poznámkovym bloku a akorát to přejmenoval na Prvni.java

2)Jak to udělat přes ty proměnné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.103.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 10. 2009   #10
-
0
-

Tak máš špatně cestu k javac.

ad 2) Musíš k proměnné PATH přidat cestu k adresáři bin v jdk. Postup jak se dostaneš k nastavení proměnných je v prvním příspěvku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
x46x
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 10. 2009   #11
-
0
-

A mam to nějak oddělit? Nebo tu cestu napsat za to poslední co tam je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.103.–
x46x
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 10. 2009   #12
-
0
-

x46x napsal:
A mam to nějak oddělit? Nebo tu cestu napsat za to poslední co tam je?


U proměnné PATH mam tohle: %SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static;C:\Program Files (x86)\QuickTime\QTSystem\;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.103.–
Martin R.
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
29. 1. 2010   #13
-
0
-

Zdravím jsem začátečníkem a právě jsem se začal učit javu. Po úspěšné instalaci programu J2SDK jsem do příkazového řádku pro kontrolu napsal příkaz javac - vylezla nějaká tabulka, jejíž použitelnost je mi zatím neznámá. Ovšem podel mé učebnice jsem měl zapsat javac NazdarSvete.java pro kompilaci, bohužel mi příkazový řádek nahlásil: error: cannot read: NazdarSvete.java - mohl by mi někdo prosím poradit co dělám špatně? Hodnota proměnné pro příkaz PATH je /nls/ENGLISH;c:/jdk1.3.0_04/bin Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.160.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
1. 2. 2010   #14
-
0
-

A provádíš ten příkaz javac NazdarSvete.java v adresáři, kde máš uložený ten soubor NazdarSvete.java? Případně, jmenuje se tak ten tvůj soubor?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Javac, kompilace programu — založil Wolmeron

Cmd-javac NazdarSvete.java — založil Games

Zachytenie príkazu — založil zonda

Spouštění příkazů — založil Blujacker

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý