V programu došlo k chybě a je třeba jej ukončit: WebBrowser chyba – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

V programu došlo k chybě a je třeba jej ukončit: WebBrowser chyba – .NET – Fórum – Programujte.comV programu došlo k chybě a je třeba jej ukončit: WebBrowser chyba – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Algon0
Newbie
26. 9. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den,
pokouším se udělat si jednoduchý prohlížeč, ale z nějakého důvodu se mi to nedaří. Pokaždé, když se ho pokusím spustit, objeví se mi chybová zpráva:

"V programu browser.exe došlo k problému a je třeba jej ukončit. Omlouváme se za způsobené problémy. Nahlaste tento problém aplikaci Microsoft a my se jej pokusíme co nejdříve vyřešit a pomůžete nám takto rozšířit databázi chyb... bla bla bla bla... atd."

Programy si píšu v poznámkovém bloku, protože VS generuje spoustu zbytečného kódu a souborů, tak jestli to třeba Microsoft nějak neblokuje abych používal VS? Ale to je asi blbost, jiné programy fungují normálně. Jinak kód je takovýto:



using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

public class app : System.Windows.Forms.Form {

WebBrowser wb;

public app() {

this.Text = "WBAPP";

string url = "http://google.com";

this.wb = new WebBrowser();
wb.Location = new Point(0,0);
wb.Dock = DockStyle.Fill;

wb.Navigate(new Uri(url));


}

static void Main() {
Application.Run(new app());
}
}


Poradíte mi prosím jak to opravit?
Předem děkuji za odpověd'

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.233.191.–
26. 9. 2009   #2
-
0
-

Zdravím,
taková chyba obecně znamená, že došlo k výjimce při inicializaci aplikace (v konstruktoru hlavního formuláře, apod). Bez textu té výjimky se tady můžeme jen dohadovat => existuje taková kouzelná věc jménem debugger, která tě posune dál. Pak vezmeš google a možná dojdeš k tomu, že ti pomůže attribut STAThread http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.stathreadattribute.aspx.

BTW: Je mi úplně jedno, kdo v čem píše kód, ale doporučuju se více zabývat kódem, kterej napíšeš ty a méně řešit užitečnost kódu, kterej za tebe nějakej nástroj generuje. Je totiž dost pravděpodobný, že ten generovanej kód má svůj důvod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
rudolf_franek0
Stálý člen
26. 9. 2009   #3
-
0
-

Me ten tvuj kod funguje - teda az na to, ze tam chybi nakonec alespon

wb.Parent = this;
jinak by se totiz otevrel jen prazdny Form... Tak me napada 'app' neni zrovna vhodny nazev pro Form - bylo by lepsi na zacatku velke pismeno - napriklad 'AppForm' abych ti to pozmenil co nejmene.
Kompilaci provadis predpokladam pres prikazovy radek uzitim 'csc' ?
Je uvedeny kod opravdu vse co kompilujes, nebo mas i nejaky csproj soubor, ci dalsi cs soubory ? Protoze me to fungovalo jak s VS tak s csc..
A VS opravdu nevytvari spoustu zbytecneho kodu a souboru, pokud se s nim naucis tak pracovat:-) a navic jde skoro vsechno beztrestne smazat.
VS ma jeste tu vyhodu, ze by sis mohl svuj program spustit v 'debugu' a najit presne to misto, kde dochazi k chybe..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
Algon0
Newbie
26. 9. 2009   #4
-
0
-

To rudolf_franek :

Dík. Zkusil jsem tam přidat to wb.Parent = this, ale pořád to hlásí chybu. Jo a je to úplně všechno co kompiluju přes csc, žádnej csproj souboj nemám. Ale já jsem párkrát přeinstalovával Windows, takže možná že chyba je v tom...

To djanosik : Text té vyjímky je Unhandled Exception in browser.exe, jinak nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.233.191.–
26. 9. 2009   #5
-
0
-

To Algon : S tím textem výjimky bych si dovolil nesouhlasit, ale budiž (třeba tvůj debugger poskytuje méně informací). Řešení snad najdeš v mém předchozím příspěvku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Algon0
Newbie
27. 9. 2009   #6
-
0
-

To djanosik : No mně se otevřelo okno příkazovýho řádku a jakmile jsem zavřel tu chybu, vyskočilo tam Unhandled Exception a pak nějaký mov x64 a pak se to hned zavřelo.
Jo a zkusil jsem to v debuggeru Visual Studia, tam mi to napsalo "STAThread Exception is unhandled", takže skoro to samý jako na příkazovým řádku. Konkrétně to bylo k řádku "this.wb = new WebBrowser". A na ten odkaz jsem se podíval, ale nějak jsem to nepochopil.
Proč můžu TextBox přiřadit způsobem "this.textebox = new TextBox" ale WebBrowser ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.233.191.–
27. 9. 2009   #7
-
0
-

To Algon : Podstatná je část "Apply this attribute to the entry point method (the Main() method in C# and Visual Basic)". Jinak řečeno: odekoruj tím attributem metodu Main().

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

WebBrowser a chyba skriptu — založil dyžon

Chyba v programu — založil choice_

Chyba programu — založil bbeni

Chyba v programu — založil vasek.t

Chyba v programu — založil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý