Funkce getchar – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkce getchar – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce getchar – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
xXx
~ Anonymní uživatel
54 příspěvků
30. 9. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
můžete mi vyjasnit pro mi nefunguje následující kod v C? Funguje pouze při zadání 1, jinak mi to vždy vypíše že jsem zadal jinačí znak než 1 nebo 2 ikdyž jsem zadal 2..



#include <stdio.h>

int main()
{
printf("Zadejte znak 1, 2 nebo jiny:\n");
if(getchar()=='1')
printf("Zadali jste 1!\n");
else
{
if(getchar()=='2')
printf("Zadali jste 2!\n");
else
printf("Zadali jste jiny znak nez 1 nebo 2!\n");
}
system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
30. 9. 2009   #2
-
0
-

Pri druhem volani getchar uz totiz bere prazdny znak, protoze prvni znak jsi uz nacetl prvnim volanim getchar. Tim padem se druha podminka vyhodnoti jako "" != "2" a vypise se hlaska o zadanem jinem znaku. Ty si musis ten znak ulozit nekam do promenne a pak porovnavat tu promenou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 109 hostů

Podobná vlákna

Getchar a while — založil Thom

Getchar vs Gets — založil Slimer

C getchar EOF — založil Poki

Getchar() a EOF — založil dreamer

Dvakrát getchar() — založil vazbok

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý