Programovaní – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programovaní – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgramovaní – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

joskoo0
Newbie
1. 10. 2009   #1
-
0
-

Dobry den mam takovy dotaz ja chci programovat v c++ a nevim asi je potřeba k programovaní matematika nestačí umět sčitat, odečitat, nasobit, dělit a jinak asi je potřeba matika tak kdyby mě někdo vypsal co konkretně abych byl uspěšní programator

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.177.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
1. 10. 2009   #2
-
0
-

Já budu plakat. Ano, stačí to, když budeš dělat programy, které budou více-méně statické...spíš více než méně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
yaqwsx+9
Posthunter
1. 10. 2009   #3
-
0
-

Řekl bych že k programování to chce umět přemýšlet, nedávat si extrémně velké cíle. Výhodou je tvrdohlavost, obětovat pro to všechno. Co víc dodat.

A rada na závěr; pokud začínáš progrmaovat nezačínej v C++...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.64.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
1. 10. 2009   #4
-
0
-

Neni potreba umet pocitat, je potreba vedet jak by se to pocitalo, kdybys to chtel spocitat sam. Samozrejme znalost poradne matematiky je DOST dobra vec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
Miro17010
Stálý člen
1. 10. 2009   #5
-
0
-

To yaqwsx : ee, lepsie je zacat v c++, a potom pochopi ak prejde na vyssi jazyk, kolko prace mu to usetri :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
yaqwsx+9
Posthunter
1. 10. 2009   #6
-
0
-

To Miro1701 : A nebo ho to zezačtku totálně odradí... Bude zoufalý, že progrmauje pro Windows a okýnka nikde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.64.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
entity0
Newbie
1. 10. 2009   #7
-
0
-

To yaqwsx : A command line okno sa za okno nepocita? :smile6:
Ja by som zacal s C++. Je to celkom jednoduchy jazyk kym sa clovek uci iba zaklady. Ale potom pridu (pre mna nezmyselne) ukazatele a ... :smile12:

Urcite sa neuc pascal :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.142.–
"long long long is too long" - MinGW
yaqwsx+9
Posthunter
1. 10. 2009   #8
-
0
-

To entity : Není okýnko jako okýnko...
To joskoo : Je sice pravda, že já se rovnou vrhl na C++, ale to jsme dal jenom díky mé tvrdohlavosti a odhodlanosti (respektive blbosti) dělat 3D hry. Dnes už chápu proč se všem začátečníkům doporučuje Python.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.64.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 10. 2009   #9
-
0
-

To yaqwsx : popravde je docela dulezity zacit nejakym nizsim jazykem.. aby clovek vedel co sou to datove typy, aby dokazal delat programy z tech nejzakladnejsich funkci..

nekde sem cetl nazor ze za mizerii soucasnejch programatoru muze java...
jediny co umi je najit balik, kterej resi jejich problem... a kdyz neni balik, nedokazou to nikdy vyresit sami, protoze nedokazou myslet na takove urovni .. (pro ne je to uz tak jak tak low level :D)

samozrejme uplne nejbrutalnejsi na pochopeni kompu a jak to vlastne funguje, je assembler ale to asi jen tak zacatecnik neda :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
2. 10. 2009   #10
-
0
-

To KIIV : Assáči jsou skilly, před těma všechna čest.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
dannyk0
Věrný člen
2. 10. 2009   #11
-
0
-

Assembler mi osobne hodne pomohl pochopit vnitrni fungovani a jsem za jeho znalosti rad.

Osobne jsem zacinal na Visual Basicu, kde sly hned delat okynka a nejaky ty zakladni blbosti. Pak sem presel na c++, ktery je muj nejoblibenejsi spolu s c#. Javu jsem zavrhl kvuli pomalosti, stupidnim spoustecim souborum a ja nevim ceho vseho, co mi vadilo.

Hlavne, at nezacina s PHP, protoze se nejspis nauci prasarny, ktere se mu budou pak spatne odnaucovat a budou ho plest.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
entity0
Newbie
2. 10. 2009   #12
-
0
-

Ked uz sme pri tych jazykoch, aky je vas nazor na Lua? Kodi v tom niekto?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.142.–
"long long long is too long" - MinGW
dannyk0
Věrný člen
2. 10. 2009   #13
-
0
-

S Lua jsem osobne tu cest jeste nemel, ale ctu na nej jen samou chvalu a pokud bych delal nejakou skriptovaci cast do programu, tak bych po nem asi sahl. Jestli se nepletu, tak je mam dojem nejpouzivanejsi a je na nej i dost materialu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Santas0
Věrný člen
2. 10. 2009   #14
-
0
-

Lua sa používa aj na veľké herné pecky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
http://psandtner.sk/blog
Hlavinka0
Návštěvník
2. 10. 2009   #15
-
0
-

yaqwsx napsal:
To entity : Není okýnko jako okýnko...
To joskoo : Je sice pravda, že já se rovnou vrhl na C++, ale to jsme dal jenom díky mé tvrdohlavosti a odhodlanosti (respektive blbosti) dělat 3D hry. Dnes už chápu proč se všem začátečníkům doporučuje Python.


tak to je dobry, ja zacinam programovat prave v c++ a zatim mi to jakz takz jde s tim ze php uz umim :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.166.–
dannyk0
Věrný člen
3. 10. 2009   #16
-
0
-

2 Santas: Ja bych spis rekl, ze se pouzive VE velkych hernich peckach :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
plasmo0
Věrný člen
3. 10. 2009   #17
-
0
-

Před 14ti dny jsem začal studovat na ČVUT FJFI katedru softwarového inženýrství v ekonomii. Jeden z mých předmětů je "Základy programování", jako jazyk se učíme Pascal. Bez matiky se určitě neobejdeš, matice, limity atd... na víc se mě neptej, sám zatím nevím které bije po prvních přednáškách.

Já ti doporučím nauč se Pascal, je jednoduchej a naučíš se v něm programovat, zvládnout potom vyšší jazyk už nebude problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
3. 10. 2009   #18
-
0
-

To plasmo : limity? K cemu presne jsou potreba pri programovani limity? Jedina moznost me napada pro vycisleni slozitosti, ale to jde udelat "pohledem" , pripadne spocitat vnorene cykly. Jestli je jeste nejake vyuziti, rad se priucim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
dannyk0
Věrný člen
3. 10. 2009   #19
-
0
-

Vesmes ani limity ani derivace apod. nejsou potreba, ale uci se to, aby clovek dokazal nejak uvazovat :) Vycislovani slozitosti algoritmu se bere vetsinou v predmetech Teoreticka informatika (VŠB) a tam limity nejsou pouzite vubec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 10. 2009   #20
-
0
-

jak uz tu vesmes padlo.. nejdulezitejsi v programovani je umet myslet jako program.. tj. postupne..
umet si predstavit to co delam i po jednotlivejch krocich, ktere se pak daji naprogramovat pomoci nejakeho programovaciho jazyka

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
3. 10. 2009   #21
-
0
-

Amen

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 10. 2009   #22
-
0
-

jeste jeden souhrn:
je jedno jestli umite programovaci jazyk jeden nebo jich umite 10 - pokud to neumite pouzit, je to tak jak tak nanic

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
plasmo0
Věrný člen
3. 10. 2009   #23
-
0
-

To dannyk : Jsem zastánce toho že programátor musí perfektně zvládat matiku, sám s ní bojuju, ale zatím sem v boji výtězil a doufám že budu výtězit i teď na VŠ.

Derivace a limity jsou dobré pro průběhy fcí a třeba při programování v XANA v 3D je dobráznalost fcí. Matice, pro práci s vícerozměrnými poly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
dannyk0
Věrný člen
4. 10. 2009   #24
-
0
-

Ja si taky myslim, ze programator by ji mel umet nebo mit aspon potuchy. Hlavni vyuzititi je, jak rikas pole a 3d/2d a pak fyzika. Proste specialni cast programovani a pokud se ji clovek nevenuje, tak ji vesmes nepotrebuje (az na ty pole).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
4. 10. 2009   #25
-
0
-

Ze jsou potreba matice na grafiku a 3D obecne, s tim souhlasim. Ze je potreba znalost funkci na ruzne pohyby objektu, treba vlneni vystrelu z hyper mega blasteru 3000, s tim take souhlasim. Ze je potreba umet derivovat/integrovat na spocitani treba uhlu vystrelu z tanku ovladaneho AI pro co nejvetsi dostrel, budiz. Ale konkretne limity? Nikdy jsem je nepouzil, ani v zadne knizce jsem nenasel skutecne uplatneni, teda krome te asymptoticke narocnosti algoritmu, ale to bylo jenom formalni zminka. Tak bych rad vedel jedno jedine skutecne uplatneni limit v programovani, pokud teda nejake je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.199.–
plasmo0
Věrný člen
4. 10. 2009   #26
-
0
-

To Krychlik : Limity k programování římo ne, ale k určení průběhu fce ano. :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Lordest0
Super člen
4. 10. 2009   #27
-
0
-

na programovanie by som sa urcite nevrhol so slabou znalostou matematiky ( aspon na tie zlozitejsie jazyky ), keby ta este nebavila tak to uz vobec nie.

no urcite v prvom rade treba mat clovek logiku, pretoze sa vie clovek vynajst vo vela veciach ( nehovorim ze som nejaky mudrc, no aspon ta nejaka logika ktoru mam mi vo vela pripadoch pomohla ), usetri spustu zbytocnych otazok ako urobit toto ako urobit tamto, proste k tomu sa na to da vacsinou vzdy logicky dospiet, ak nie stale.

je sice pravda, ze doslova pises, no urcite nieje nahoda ze na informatike sa uci matika, fyzika a pod. lebo informatika z tychto odborov vychadza..

s cim zacat, ja osobne som zacinal s PHP a nemyslim si ze som sa naucil nejake "prasarny" spomenute hore, pretoze som sa ho ucil z knihy a stalo to za to namiesto povacsine amaterskych tutorialov.. lebo niekedy ked vidim tych "PHP programatorov" je mi zle..
neviem ako u ostatnych, este mozno Python..

S C++ by som rozhodne nezacinal ak nemas skusenosti s inymi jazykmi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.93.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Programovani C — založil XxX

C# - programovani — založil Siembra

Programovani za FO — založil abcdefg

Programování her — založil Michalek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý