[VB] řetězce – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[VB] řetězce – .NET – Fórum – Programujte.com[VB] řetězce – .NET – Fórum – Programujte.com

 

aTTix0
Návštěvník
2. 10. 2009   #1
-
0
-

zdravím, potřeboval bych poradit jakým způsobem mám udělat kód aby mi obsah souboru ve formátu:

position=7.17446756,-5.86093307e-008,-11.9476719

rotation=0.000000000,0.000000000,0.000000000
scale=1.00000000,1.00000000,1.00000000
name=Palma
path=tree_palm01.3ds


Převedlo do proměnných nebo je rovnou uložilo v soubou s jiným formátem. Např.:

SetModel = tree_palm0.3ds

SetPosition(7.17, -5.86, -11.9)


Tech "obejktů" je pod takovým způsobem mnohem víc, já potřebuju abych to nemusel dělat ručně, aby se mi to rychle převedlo samo.

Zkouším to s řetezceme:
        fileReader = My.Computer.FileSystem.ReadAllText("C:\Documents and Settings\nFx\Plocha\LESDK Game\levels\1.txt")


Dim rovno As Integer = fileReader.IndexOf("=")
Dim carka As Integer = fileReader.IndexOf(",")
Dim carka2 As Integer = fileReader.IndexOf(",", carka + 1)
Dim znak As Integer = fileReader.IndexOf("rotation")

x = fileReader.Substring(rovno + 1, (carka - 1) - rovno)
y = fileReader.Substring(carka + 1, (carka2 - 1) - carka)
z = fileReader.Substring(carka2 + 1, (znak - 1) - carka2)


Takhle se mi vyberou hodnoty první pozice.. Ale potřeboval bych smyčku která mi uloží i ostatní, předpokládám, že tam budu potřebovat pole, ale nevím jak na tu smyčku. Nevíte o jednodusším způsobu, nebo jak mám udělat smyčku ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Miro17010
Stálý člen
2. 10. 2009   #2
-
0
-

puzi struct, v c# je to:

struct v3

{
public float x, y, z;
}

v3 Position, Size, Rotation,...


Edit: necital som skoro nic, az neskor, ... mozno trochu offtopic

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
aTTix0
Návštěvník
2. 10. 2009   #3
-
0
-

To Miro1701 : no tím si mi vůbec nepomohl, možná by to chtělo před odepsáním přečíst celý post ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

řetězce — založil ench

řetězce — založil ench

Vyhledávání řetězce — založil scopres

Ukládání řetězce — založil Alan

Ořezání řetězce — založil Jan Kliment

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý