Hromadný zápis PHP v MySql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hromadný zápis PHP v MySql – PHP – Fórum – Programujte.comHromadný zápis PHP v MySql – PHP – Fórum – Programujte.com

 

R760
Duch
2. 10. 2009   #1
-
0
-

Prosím o odboru pomoc nebo radu, ( jsem začátečník a nějak nemůžu přijít co je špatně )!!! Potřeboval by hromadné importovat data z ( CSV nebo TXT ) cronem do MySQL. Mam skript PHP který spustím a se tváři že to provedl ale změna v DB se ne projeví.
( http://levne-parfemy-eshop.cz/top.php z http://levne-parfemy-eshop.cz/data.csv ) Tak za každý nápad budu vděčny.


<?php
// Connect to MySQL
$sql = mysql_connect("localhost", "xxxx", "xxxxx") or die(mysql_error());
$db = mysql_select_db("xxxx", $sql) or die(mysql_error());

#if first row of csv file is headings set $row to 1.
$row = 0;

#database primary table
$table_to_update = "zen_products";

#get the csv file
$handle = fopen("data.csv", "r");

$result = mysql_query("SELECT * FROM zen_products");

mysql_query('START TRANSACTION');

#go through the csv file and print each row with fields to the screen.
#and import them into the database updating only the price and quantity
while (($data = fgetcsv($handle, 3000, ",")) !== FALSE) {
$num = count($data);
echo "<p> $num fields in line $row: </p>\n";
$row++;

for ($c=0; $c < $num; $c++) {
if ($c = 1) {
$product_model = $data[($c - 1)];
echo $product_model . " SKU Assigned \n";

}
if ($c = 2) {
mysql_query('COMMIT');
mysql_query('START TRANSACTION');
$product_price = $data[($c - 1)];
mysql_query("UPDATE $table_to_update SET products_price='$product_price' WHERE products_model='$product_model'")
or die(mysql_error());
mysql_query('COMMIT');
echo $product_price . " Imported for row $row in product $product_model\n";

}
if ($c = 3) {
mysql_query('COMMIT');
mysql_query('START TRANSACTION');
$product_quantity = $data[($c - 1)];
mysql_query("UPDATE $table_to_update SET products_quantity='$product_quantity' WHERE products_model='$product_model'")
or die(mysql_error());
echo $product_quantity . " Imported for row $row in product $product_model \n";

}

}

}
mysql_query('COMMIT');

fclose($handle);
echo "<h1>Update Complete.</h1>";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.29.–
3. 10. 2009   #2
-
0
-

To R76 :

mysql_query("UPDATE $table_to_update SET products_price='$product_price' WHERE products_model='$product_model'") 

Túto časť kódu skús prepísať takto:


$query = "UPDATE $table_to_update SET products_price='$product_price' WHERE products_model='$product_model'";
echo $query;
mysql_query($query);

Takto sa ti dopyt ukaze na obrazovke a ty si ho budes moct skontrolovat, ci sa premenne v dopyte spravne dosadili. Potom ho skus skopirovat a zadat priamo v databaze. Mozno ti to nepomoze hned najst chyubu ale aspon zistis co je chyba v php alebo v databaze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.67.–
R760
Duch
3. 10. 2009   #3
-
0
-

To tomas.teicher : Ahoj dík za radu chyba bude asi v PHP na echo $query; vypíše "11Imported " na každý řádek teď zas nevím jak docílit v PHP tak aby sprav ne zapsalo do SQL

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.29.–
3. 10. 2009   #4
-
0
-

To R76 : Nerozumiem tomu ako ti moze echo $query vypisat len "11Imported ". Ak je v premennej $query slovo "UPDATE" a ine, tak sa musia aj oni zobrazit v prikaze echo. Viac pouzivaj prikaz "echo $nejaka_premenna;" aby si si mohol skontrolovat hodnoty premennych v priebehu kodu a zistis v ktorej casti ti to viazne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.67.–
R760
Duch
3. 10. 2009   #5
-
0
-

Po vloženi
if(!$result = mysql_query($db))
{
echo mysql_error();
}
echo $result;
vyskočí hláška: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1' at line 1 Imported for row 1 in product 17541;99990000;150
neví někdo čim to je ja jsem z toho jelen

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.29.–
4. 10. 2009   #6
-
0
-

To R76 : nie mysql_query($db) ale mysql_query($query). A v tej premennej $query (mozes si ju nazvat aj $dotaz ako chces budes mat samotny text dotazu. Napriklad $query = "select nieco from nieco";
Ked das prikaz echo $query vypise sa ti do prehiladaca ten text dopytu a zistis ake hodnoty sa pokusas zapisat do databazy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

MySQL Zapis — založil zelenac1

Zápis do mysql — založil FanatiK

Zapis dat do mysql — založil matouch

Zapis do MySQL + PDO — založil zelenac1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý