Tk dialog – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tk dialog – Python – Fórum – Programujte.comTk dialog – Python – Fórum – Programujte.com

 

rAdo0
Newbie
4. 10. 2009   #1
-
0
-

vytvoril som si dialog pomocou http://tkinter.programujte.com

class noveSlovickoDialog (tkSimpleDialog.Dialog):
# vytvara dialog pre nove slovicka
def body(self, root):
Label(root, text='Zadaj anglické slovíčko') .grid(row=0)
Label(root, text='Zadaj slovenské slovíčko') .grid(row=1)

self.e1 = Entry(root)
self.e2 = Entry(root)

self.e1.grid(row=0, column=1)
self.e2.grid(row=1, column=1)
return self.e1 # oznaci entry 1

def apply(self):
self.nove_slovicko = []
ang = str(self.e1.get())
sk = str(self.e2.get())
self.nove_slovicko.append(ang)
self.nove_slovicko.append(sk)

ale ked zadam slovicko aj z diakritikou tak mi to vyhodi chybu neviem ako to mam spravit. pomozte prosim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.70.–
Bigbob0
Duch
6. 10. 2009   #2
-
0
-

To rAdo : Skús(te) na začiatok skriptu vložiť riadok:
# -*- coding: utf-8 -*-

Malo by to potom zobrazovať aj slová s diakritikou

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.79.–
rAdo0
Newbie
6. 10. 2009   #3
-
0
-

To Bigbob :
# -*- coding: utf-8 -*-
toto mam na zaciatku a neviem či som to dobre vysvetlil ale mne label zobrazuje diakritiku ale ked zadam do entry dĺžeň alebo nieco podobne tak my to vzhodi chybu.

>>> Exception in Tkinter callback
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.6/lib-tk/Tkinter.py", line 1413, in __call__
return self.func(*args)
File "/usr/lib/python2.6/lib-tk/tkSimpleDialog.py", line 132, in ok
self.apply()
File "/home/rado/Python/Maturitna praca/0.1.1/databaza.py", line 23, in apply
sk = str(self.e2.get())
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character u'\u0165' in position 2: ordinal not in range(128)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.70.–
rAdo0
Newbie
6. 10. 2009   #4
-
0
-

uz som to vyriesil stacilo z odstranit str() z prikazu :
sk = str(self.e2.get())

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

QT dialog — založil Johny

Dialog — založil NoSense

QT dialog- zobrazení — založil Johny

Common Dialog — založil ospaly.stanislav

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý