Obtékání obrázku a tabulka – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Obtékání obrázku a tabulka – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comObtékání obrázku a tabulka – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

xp
~ Anonymní uživatel
401 příspěvků
4. 10. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
v html jsem začátečník, takže se omlouvám za primitivní dotazy.
1) Mám obrázek a chtěl jsem ho nechat obtékat textem pouze jedním odstavcem. Ale problém je, že obrázek je obtékán i druhým odstavcem a nijak se mi nepodařilo to opravit tak, aby další odstavec začal až pod obrázkem.
Viz. http://imaginaryworld.xf.cz/si/vyrobaDPS.html - jedná se o kapitolu [d] Osvit a kapitolu [e] Vyvolání DPS, která má tedy začínat až pod tím obrázkem.

2) Problém se týká pouze zobrazení v opeře, v IE je to v pořádku. Bohužel nemůžu dát přímí odkaz, aby byl vidět daný problém.
http://imaginaryworld.xf.cz/ v sekci Black hole/the Interesting literatura se mi zobrazuje vodorovný posuvník. Stránka je široká 800px. A tabulka by měla být mnohem menší, tak nechápu proč je tam ten posuvník.

Nastaveni tabulky v ccs:

table.tblLit{

table-layout: fixed;
width: 680px;
border: none;}

col.tblName{
text-align: left;
width: 330px;}

col.tblAuthor{
text-align: left;
width: 200px;}

col.tblClass{
text-align: center;
width: 100px;}

col.tblLevel{
text-align: center;
width: 50px;}


Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.145.–
4. 10. 2009   #2
-
0
-

To xp : tiez nie som velmi skusehny ale skus dat do divu aj ten druhy odstavec.

<div>Osvit -Prvy div s obrazkom</div>

<div>Vyvolání DPS - dalsi div</div><

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.67.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 10. 2009   #3
-
0
-

do druheho odstavce dej clear: both;

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
xp
~ Anonymní uživatel
401 příspěvků
4. 10. 2009   #4
-
0
-

To tomas.teicher : právě že pomocí divů mi to nefungovalo, a to ani při nastavení výšky a šířky,
To KIIV : díky, toto mi funguje

Ještě vyešit bod 2 a můžem jít na oběd :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.145.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Obtékání — založil Paja2

Jak vynutit obtékání — založil Návštěvník

Tabulka — založil schokodidek

Tabulka — založil Bluefirec

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý