Nefunkční substring ve smyčce – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunkční substring ve smyčce – .NET – Fórum – Programujte.comNefunkční substring ve smyčce – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
aTTix0
Návštěvník
4. 10. 2009   #1
-
0
-

Tady je muj kód, potřebuju dostat z txt souboru určité "věty", dělám to pomocí substring, ale ten my nefunguje ve smyčce, funguje jenom jeden, ostatní už ne..

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load

Dim obj As Integer = 0
Dim file As New IO.StreamReader("C:\Documents and Settings\nFx\Plocha\LESDK Game\levels\1.txt")

While Not file.EndOfStream
Dim str As String = file.ReadLine()
Dim str8 As String = file.ReadLine()
Dim rovno As Integer
Dim carka As Integer
Dim pozice As String

rovno = str.IndexOf("=")
carka = str.IndexOf(",")

pozice = str.Substring(rovno + 1)

output.Text += "PositionEntity(obj" & obj & ", Vec3(" & pozice & "))" & System.Environment.NewLine

output.Text += "PositionEntity(obj" & obj & ", Vec3(" & str8.Substring(9) & "))" & System.Environment.NewLine

obj += 1
End While
file.Close()
End Sub


str8 jde samotny, ale se substringem ne.. Hazí to chybu :

startIndex cannot be larger than length of string. Parameter name: startIndex


Přitom, délka stringu je vetší než 9... Neví někdo v čem je problém ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Reklama
Reklama
Miro17010
Stálý člen
4. 10. 2009   #2
-
0
-

lebo:
str = riadok[loop*2];
str2 = riadok[loop*2 + 1];

v vb nerobim, co je ta 9 v SubString(9)

Edit: pred vypisanim substringu si daj vypisat dlzku str a str8

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
aTTix0
Návštěvník
4. 10. 2009   #3
-
0
-

To Miro1701 : ta 9 znamena od kteryho charu se to "vystřihne"

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Miro17010
Stálý člen
4. 10. 2009   #4
-
0
-

To aTTix : a preco prave 9 a preco nepouzijes len str ale aj str2, tym padom ti nacita 2 vety

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
aTTix0
Návštěvník
4. 10. 2009   #5
-
0
-

To Miro1701 : 9 právě proto, že od 9 týho znaku chci vystrihnout tu vetu.. A proc pouzivam dve str ? To protoze potrebuju dve (a potom i více) stringů ze souboru v jiným " psaným formátu"

Tzn. že u každý druhý věty budu chtít aby se mi ta veta vypsala trochu jinak, viz. :

output.Text += "PositionEntity(obj" & obj & ", Vec3(" & pozice & "))" & System.Environment.NewLine




output.Text += "PositionEntity(obj" & obj & ", Vec3(" & str8.Substring(9) & "))" & System.Environment.NewLine


pozice = str.substring

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.180.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý