Vypnutie X vo vlastnostiach okna – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypnutie X vo vlastnostiach okna – Pascal – Fórum – Programujte.comVypnutie X vo vlastnostiach okna – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

2. 10. 2006   #1
-
0
-

Mam tu jeden zdrojak pomocou ktoreho chcem vypnut X v pravom hornom rohu... aby ked nanho niekto klikne, program sa ho najprv opyta ci chce vazne ukoncit program... ale je tu jeden hacik... ak to spustim vo free pascale tak mi vyhodi chybu exitcode 216 a neviem s tym pohnut pretoze netusim kde moze byt chyba... tak vas prosim skuste mi pomoct... ten zdrojak...

[color=green]
Uses crt;
var zn:char;

{$asmmode intel}

Procedure EnableClose;
Begin
Asm
mov ax,168Fh
mov dx,1
Int $2F
End;
End;

Procedure DisableClose;
Begin
Asm
mov ax,168Fh
mov dx,0
Int $2F
End;
End;

Procedure AcknowledgeClose;
Begin
Asm
mov ax,168Fh
mov dx,$200
Int $2F
End;
End;

Procedure CancelClose;
Begin
Asm
mov ax,168Fh
mov dx,$300
Int $2F
End;
End;

Function QueryClose: word;
Var A: word;
Begin
Asm
mov ax,168Fh
mov dx,$100
Int $2F
mov A,ax
End;
QueryClose:=A;
End;


Begin
EnableClose;
Repeat
If QueryClose=0 then
Begin
AcknowledgeClose;
CancelClose;
Writeln('Opravdu ukon?it? (A/N)');
zn:=Readkey;
If (zn='a') or (zn='A') then Halt;
End;
Until Keypressed;
End.
[/color]???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
3. 10. 2006   #2
-
0
-

Mozem ti len poradit ze exitcode216 je General Protection fault. Ale neviem kde je problem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
3. 10. 2006   #3
-
0
-

a tebe to funguje? skusil si to spustit alebo skompilovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
4. 10. 2006   #4
-
0
-

Skompilujem to ale ked to spustim tak mi vyhodi ten exitcode ako si hovoril :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
4. 10. 2006   #5
-
0
-

hmm tak asi to ukazem ucitelovi informy... ale ten asi assembler neovlada... tak uz fakt neviem... som myslel ze tu na fore su riadni machri... ale tha co uz

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Vypnutie PC v C++ — založil Lukáš

Vypnutie PC v C# — založil Anonymní uživatel

Vypnutie lcd... — založil Nrigo

Vypnutie zvuku — založil dartanan

Vypnutie PC s assemblerom — založil Jefries

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý