Potrebujem pomoct s pohybom auticka – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Potrebujem pomoct s pohybom auticka – Pascal – Fórum – Programujte.comPotrebujem pomoct s pohybom auticka – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #1
-
0
-

Potrebujem pomoct.. mam naprogramovat auticko v pascale aby sa pohybovala z jednej strany obrazovky na druhu...

Pokusam sa to a stale mi auticko stoji na mieste... neviem kde mam chybu.... pouzila som proceduru kde som si cez write a gotoxy nakreslila auticko... av cykle si ho volam.. netusim ako ho posunut aby mi ho nepisalo na to iste miesto nic co som skusila nefunguje... dakujem!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 10. 2009   #2
-
0
-

Co tak sem hodit kod, to by hodně pomohlo. Jinak úloha je celkem snadná, stačit postupně měnit souřadnice, na kterých se auto vykresluje. Samozřejmě musíš zároveň mazat ty body, které jsou za současnou polohou auta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Mircosoft+1
Věrný člen
8. 10. 2009   #3
-
0
-

:smile11:
Buď zapomínáš měnit souřadnici autíčka, nebo ji sice měníš, ale nepoužíváš ji v tom Gotoxy. Ukaž zdroják, jinak ti nepomůžu (ne že bych nechtěl, jenom nevím jak).

Edit: z_moravec byl rychlejší :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #4
-
0
-

To z_moravec :

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #5
-
0
-

uz sedim pri tom tolko ze uz neviem ani zaklady pascalu... :( proste v hlave to mam a v reali mi to nijako nefunguje... poslednu variatnu ked uz skusam vselico som zavesila...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Mircosoft+1
Věrný člen
8. 10. 2009   #6
-
0
-

K xovým parametrům Gotoxy přičti parametr a, k yovým b. Pak se ti bude kreslit tam, kam chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #7
-
0
-

To Mircosoft :
v hlavnom cykle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Mircosoft+1
Věrný člen
8. 10. 2009   #8
-
0
-

Ne, v proceduře Auto: Gotoxy(a+2,b+5); atd.

Mimochodem, ten cyklus nějak nechápu. Tipoval bych, že potřebuješ:
1) smazat autíčko z aktuální pozice (auto(něco,něco,true);),
2) nakreslit ho na novou (auto(něco+1,něco,false);),
3) a chvilku počkat (delay).
Což jsou tři řádky a ne devět...

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
8. 10. 2009   #9
-
0
-

viz Mircosoft. Vykresluješ neustále stejný objekt na stejné pozici. Musíš použít ty souřadnice, které předáváš proceduře auto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #10
-
0
-

na zaciatkTo Mircosoft :
nazaciatku boli tri a ked to neslo sa postupne pridavali..:D...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #11
-
0
-

skusila som ako ste mi poradili a teraz sa zase auticko javi ze cyklus presiel len raz a nie cez cyklus viac krat....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Mircosoft+1
Věrný člen
8. 10. 2009   #12
-
0
-

Zkus třeba prodloužit čekání, se 150 ms proběhne celý cyklus za 1.5 sekundy a třeba sis toho ani nevšimla...
Zdroják by byl?

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #13
-
0
-

To Mircosoft :

ja som fakt vygumovana.. teraz auticko 10 krat zablikalo a potom posunulo kurzor......

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Mircosoft+1
Věrný člen
8. 10. 2009   #14
-
0
-

Koukám, že jsi a a b na začátku procedury nulovala, což je chyba.
Dovolil jsem si pár úprav a takhle by to mohlo fungovat:

program auticko;

uses crt;

var i:integer;

procedure auto(a,b:integer; farba:byte);
Begin
textcolor(farba);
gotoxy(a,b); write(' **** ');
gotoxy(a,b+1); write(' * * ');
gotoxy(a,b+2); write(' * * ');
gotoxy(a,b+3); write('******** *');
gotoxy(a,b+4); write('* *');
gotoxy(a,b+5); write('**************');
gotoxy(a,b+6); write(' () () ');
End;

BEGIN
clrscr;
for i:=1 to 20 do
begin
auto(i,10,0); {vymazani (cerna)}
auto(i+1,10,15); {nakresleni (bila)}
delay(150);
end;
readln;
END.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #15
-
0
-

To Mircosoft :
presne som toto napisala.. sice sa tam uz nieco hybe...ale prokaz write to da vsetrko do jedneho riadku...a prikaz writeln... posuva iba strechu auta...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #16
-
0
-

To Mircosoft :
jaj nevsimla som si ze si to prerobil..:D... idem skusit..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Petra
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 10. 2009   #17
-
0
-

parada..:D... uz zo ide..:)... DAKUJEM!!!!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.137.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Potrebujem pomoct s programom — založil scaniak

Pomoct se zdrojakem — založil Tomxxx

Potřebuju pomoct — založil Ahoj3

Potřebuju pomoct — založil Majox

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý