Zakladani instance – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zakladani instance – .NET – Fórum – Programujte.comZakladani instance – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
8. 10. 2009   #1
-
0
-

Ahojte,

chtel bych se jen zeptat nekde jsem videl v kodu ze se instancovalo ve vlastni tride takto:

Cislo c1 = 2;

ale a zajimao by me jak vypada konstruktor teto tridy nebo jak to funguje nikde jsem to nenasel ani nevim jak to hledat. Ja sam bych vedel jen jak to udelat treba takto:

Cislo c1 = new Cislo(3);

Dekuji za odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.252.–
Reklama
Reklama
rudolf_franek0
Stálý člen
8. 10. 2009   #2
-
0
-

reseni je snadne, jen je otazka, co od nej ocekavas.. asi by bylo dobre zvazit, zda neni prehlednejsi preci jen pouzivat normalni konstruktor.. operator implicitniho pretypovani s sebou muze take nest vedlejsi ucinky v momentech, kdy je nechces..

public class Cislo

{
public Cislo(int hodnota)
{
_hodnota = hodnota;
}

int _hodnota;

public int Hodnota
{
get { return _hodnota; }
}

public static implicit operator Cislo(int hodnota)
{
return new Cislo(hodnota);
}
}

pouzit se to da takto:
Cislo c = 5;

Console.WriteLine(c.Hodnota.ToString());

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
8. 10. 2009   #3
-
0
-

dekuji za odpoved to je presne ono :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.252.–
9. 10. 2009   #4
-
0
-

To rudolf_franek : Asi tak. Velká část lidí, když objeví možnost přetypovat implicitní/explicitní operátor, to začne cpát všude možně ... naneštěstí se to v mnoha případech vůbec nehodí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Miro17010
Stálý člen
11. 10. 2009   #5
-
0
-

To djanosik : mas pravdu a hlavne implicit operator, lebo nevies kde sa zmylis a ti zacne robit blbosti kvoli pretypovaniu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

Podobná vlákna

Instance — založil ahoj

No enclosing instance... — založil Anonym

OOP - instance tridy — založil Abi Poe

Zavolání metody jiné instance — založil Schlucke

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý