Program v C - parametry – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program v C - parametry – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgram v C - parametry – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

sdfa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, chtel bych trochu pochopit parametry. Poprosil bych Vas, jestli byste mi to neukazali na prikladu. Co tim myslim.

Program by mel nejaky main, kde by to treba vypsalo ahoj. Pokud bych vsak spustil program /program -h s parametrem -h, tak by to vypsalo toto je napoveda. No a potom treba /program -t a vypsalo by to toto je test. Jde mi jen o to pochopit ty parametry. Mohli byste si udelat chvilinku a neco podobneho mi sem napsat? Dekuju moc!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.94.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 10. 2009   #2
-
0
-

parametry se predavaj funkci main..
int main( int argc, char ** argv )

argc - pocet parametru + 1
argv - pole retezcu s parametry.. pozor! na pozici argv[0] je nazev programu ...

nejjedodussi je asi si to vypsat
for ( i=0 ; i < argc ; i++ ) {
printf("%d: %s\n",i,argv[i]);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sdfa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2009   #3
-
0
-

no a jak by to prosim vypadalo s tim -h a -t? Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.94.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 10. 2009   #4
-
0
-

To sdfa : projedes parametry a srovnavas jestli to neni -h nebo -t

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sdfa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2009   #5
-
0
-

A neslo by to prosim napsat? Teda pokusim se o to, slo by to takhle?


#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>

int main(int argc, char **argv);

{

if(!strcmp(argv[1], "-h"))
{
printf("Toto je napoveda\n");
}


if(!strcmp(argv[1], "-t"))

{
printf("Toto je test \n");
}

return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.94.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 10. 2009   #6
-
0
-

To sdfa : a funguje to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sdfa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2009   #7
-
0
-

Ne hlasi mi to chyby :( Tak dik za pomoc..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.94.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 10. 2009   #8
-
0
-

To sdfa : nezapomen taky ze to padne kdyz nemas kontrolu, zda tolik parametru opravdu je

if( argc > 1 && !strcmp(argv[1], "-h")) {
printf("Toto je napoveda\n");
}


if( argc > 1 && !strcmp(argv[1], "-t")) {
printf("Toto je test \n");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
buj
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 10. 2011   #9
-
0
-

#7 sdfa
za funkcí main nesmí být ;

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.196.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
5. 10. 2011   #10
-
0
-

při práci s parametry je dobré používat funkce getopt a   getopt_long

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.110.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Parametry — založil paking

Parametry — založil Mara

Metody, parametry — založil Zbiro

Práce s parametry — založil Koja

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý