Něco jako message box – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Něco jako message box – Java – Fórum – Programujte.comNěco jako message box – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Duch
2. 10. 2006   #1
-
0
-

Cht?l bych vytvo?it neco jako message box,ale nevim jak na to.M?l by obsahovat jednu v?tu,nebo by mi sta?il i n?jak? JFrame,kterej jsem vytvo?il.Ale nevim jak ho zobrazit.Z t?ch p??klad? co sou v NetBeans sem nic nevy?et.Pora?te pls.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Alan0
Věrný člen
2. 10. 2006   #2
-
0
-

MessageBox v Javě je problém. Nejjednoduší způsob jak ho vytvořit je udělat si vlastní pomocí procedury:



public void ukazZpravu(String zprava,String title,int vel_x,int vel_y){
final JFrame frame = new JFrame(title);
JLabel zprava = new JLabel(zprava);
JButton ok = new JButton("ok");

frame.setSize(vel_x,vel_y);
frame.add(zprava,BorderLayout.CENTER);
frame.add(ok,BorderLayout.PAGE_END);

if(frame.isResizable){
frame.setRrsizable(false);

}

frame.setVisible(true);
ok.addActionListener(new ActionListener(){
public void actionPerformed(EventArgs e){
frame.setVisible(false);

}
});
}



Takhle by to myslim nejak slo, pisu to z pameti, takze tam asi nejaky chyby budou :cigo:

no a pak to zavolas jenom


ukazZpravu("Nazdar jak se mas","Pozdrav",200,50);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Rudolf PECINOVSKY0
Návštěvník
1. 12. 2006   #3
-
0
-

Podívej se do dokumentace na třídu

javax.swing.JOptionPane
. V ní najdeš řadu užitečných metod.

Pro vytištění nějaké zprávy do dialogového okna, které má uživatel odklepnout stikem OK slouží např.

JOptionPane.showMessageDialog( null, "řetězec, který chceš vytisknout" );

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Podobná vlákna

Existuje neco jako autoincrement? — založil killermax

Něco jako PHP bot? — založil Hunty

Neco jako urlencode v php — založil dfgsdfsdfsdf

Snimani klaves. (neco jako BIND) — založil Pepa Rohlik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý