C++ a MySQL – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ a MySQL – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ a MySQL – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
yxcvb0
Newbie
10. 10. 2009   #1
-
0
-

Zdravim. Mám takový problém, zkoušim implementovat MySQL v C++ podle článku, který jsem našel tady na programujte.com. Stáhl sem si knohvnu libmysql, podle návodu přidal do projektu, ale když spustím debugging tak se mi vypíše error C1083 (Cannot open include file: 'mysql.h': No such file or directory). Nevíte kde dělám chybu?

zdrojový kód:



#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include <mysql.h>
using namespace std;


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{

system("pause");
return 0;
}


Na přiloženém obrázku je připojení knihovny

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #2
-
0
-

jiste ze vime kde mas chybu.. musis taky spravne nastavit parametry kompilatoru ... hlavne direktivu -I ke ktere prihodis cestu ke knihovnam mysql..
a velice pravdepodobne budes potrebovat i -l (male L - tady vypada i a l a I a L podobne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sputnikone+1
Věrný člen
10. 10. 2009   #3
-
0
-

to nebude u VC potřeba, pro přidání libmysql stačí si kliknout do Linker (je to hned pod tím), v něm do Input a do Additional Dependencies a zde přidat - anebo pragmou přímo ve zdrojáku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #4
-
0
-

To sputnikone : v tom clanku je to popsany.. jen autor tohodle vlakna nejak necte

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yxcvb0
Newbie
10. 10. 2009   #5
-
0
-

Tak ani po prodani pragmy se nic nezmenilo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #6
-
0
-

To yxcvb : pragma je pro knihovnu
ty potrebujes pridat adresar kde najde program mysql.h tj include dir

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yxcvb0
Newbie
10. 10. 2009   #7
-
0
-

To KIIV : hmm sem z toho opravdu jelen. Moh bys sem hodit zdrojak, jak spravne tu knihovnu tam pridat? dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #8
-
0
-

To yxcvb : to se nedava do zdrojaku.. to je nastaveni projektu.. je to popsane v tom clanku..
a pokud to stejne nechapes tak si tu mysql.h nakopiruj s ostatnima hlavickovejma souborama do includes

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yxcvb0
Newbie
10. 10. 2009   #9
-
0
-

To KIIV :
no tak to nejspis mam.
Zdrojak:



#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include <mysql.h>

#pragma comment(lib,"libmysql.lib")

...


A pak v Project -> Properties -> Configuration properties -> C/C++ -> General ->Additional include directories, mam cestu k adresari ve kterym je knihvona libmysql.dll

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #10
-
0
-

To yxcvb : jenze tam nepotrebujes tu dll ale ten zatracenej soubor mysql.h

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yxcvb0
Newbie
11. 10. 2009   #11
-
0
-

To KIIV : a kde sezenu ten soubor mysql.h???

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
KIIV+42
God of flame
11. 10. 2009   #12
-
0
-

To yxcvb : byva u mysql.. v includes.. pokud ne tak stahnout devel verzi mysql.. neni nutne ji instalovat pokud uz mas.. staci ty hlavickovy soubory

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sputnikone+1
Věrný člen
11. 10. 2009   #13
-
0
-

To yxcvb : Ukončil jsi doufám první ročník základní školy... dyť ono to tam v tom článku je všechno NAPSANÉ :smile12:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
yxcvb0
Newbie
11. 10. 2009   #14
-
0
-

Rocniku sem ukoncil hodne, ale kdyz to ted ctu ten clanek znova tak si rikam ze si asi nejaky zopakuju...
Tak sem to tam teda uz pridal, ale ted to vypisuje nekolik chyb v mysql_com.h

c:\program files\mysql\mysql server 5.1\include\mysql_com.h(243) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'fd'
c:\program files\mysql\mysql server 5.1\include\mysql_com.h(243) : error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
c:\program files\mysql\mysql server 5.1\include\mysql_com.h(243) : error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
c:\program files\mysql\mysql server 5.1\include\mysql_com.h(417) : error C2065: 'SOCKET' : undeclared identifier
c:\program files\mysql\mysql server 5.1\include\mysql_com.h(417) : error C2146: syntax error : missing ')' before identifier 's'
c:\program files\mysql\mysql server 5.1\include\mysql_com.h(418) : error C2059: syntax error : ')'


jenom ze odstraneni tohle v tom clanku taky neni, jinak to je se mnou asi hodne spatny...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
KIIV+42
God of flame
11. 10. 2009   #15
-
0
-

jaky taky neni.. to je prvni co tam neni :D

ja sem rozjizdel asi 2 roky nazpet mysql s c++ a nemel sem s tim zadnej problem.. jeste pred tim sem delal v linuxu mysql++ ale to se pro okna blbe schani.. hlavne rozchazi

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yxcvb0
Newbie
17. 10. 2009   #16
-
0
-

To KIIV : A to si to rozjel ve Visual Studiu nebo v cem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
KIIV+42
God of flame
17. 10. 2009   #17
-
0
-

To yxcvb : dev-cpp a i v linuxu jen ciste prikazovka

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.163.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yxcvb0
Newbie
18. 10. 2009   #18
-
0
-

Problem vyresen. Kdyby nekdo mel stejny problem, tak se to odstrani pridanim hlavickoveho souboru do mysql_com.h

#include <winsock2.h>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 158 hostů

Podobná vlákna

QT a MySQL — založil fnenks

(MySQL) — založil Santas

C++ a MySql — založil ondra

C++ a mysql... — založil Mega.Lama

VB a MYSQL — založil Adolf01

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý