Zmenšenie obrázka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zmenšenie obrázka – PHP – Fórum – Programujte.comZmenšenie obrázka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Michal1150
Newbie
10. 10. 2009   #1
-
0
-

Dobrý deń
pracujem na zmenšenie obrázka, obrázok mi zmenši pokiaľ je malý, ako veľkostne(niekoľko KB) .Ale ak tam dám obrázok veľkosti 3MB tak mi vypíše chyby.

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\xampp\htdocs\rs\add-in-image-2.php on line 24


Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\xampp\htdocs\rs\add-in-image-2.php on line 26

Warning: imagecopyresized(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\xampp\htdocs\rs\add-in-image-2.php on line 38
Nepodarilo sa zmenšiť originál!


kód na zmenšenie obrázka:
// -- definujeme funkciu -- //

function createThumb($pathToImage, $pathToThumb, $thumbHeight = 120, $thumbWidth = 180)

{

// nacitanie obrazku a zistenie rozmerov

$img = imagecreatefromjpeg( $pathToImage );

$width = imagesx( $img );

$height = imagesy( $img );



// vytvorime docasny obrazok

$tmp_img = imagecreatetruecolor( $thumbWidth, $thumbHeight );



// skopirujeme a zmensime stary obrazok do noveho

if(!imagecopyresized( $tmp_img, $img, 0, 0, 0, 0, $thumbWidth, $thumbHeight, $width, $height ))

echo "Nepodarilo sa zmenšiť originál!";
$chyba = "1";



// ulozime zmenseninu

if(!imagejpeg( $tmp_img, $pathToThumb ))

echo "Nepodarilo sa uložiť náhľad!";
$chyba = "1";
}
// -- koniec funkcie -- //
$pathToImage = $_FILES['obr1']['tmp_name']; // cesta k temp suboru, teda jeho docasne umiestnenie na cielovom serveri
$pathToThumb = "./obrazky/male/$obrazok_meno-$obrazky_nahraty."."JPG"; // nazov suboru
createThumb($pathToImage,$pathToThumb); // zavolame funkciu

ďakujem vopred.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
Niečo sa najde :D....
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 10. 2009   #2
-
0
-

IMHO jsi překročil datový limit na upload. Pokud máš přístup ke konfiguraci php, tak se podívej na direktivu upload_max_filesize.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Michal1150
Newbie
10. 10. 2009   #3
-
0
-

a akoju zvišim lebo hladam rozne navody ale nič som nenašiel diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
Niečo sa najde :D....
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 10. 2009   #4
-
0
-

LOL.. ako zvysis? upload_max_filesize=2M zmenis na 16M nebo podobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
11. 10. 2009   #5
-
0
-

To Michal115 :
spusti skript s prikazom phpinfo:
phpinfo();

skontroluj si v tabulke ktora sa ti zobrazi ako mas nastavene upload_max_filesize.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.67.–
Michal1150
Newbie
11. 10. 2009   #6
-
0
-

ja mam nastavené upload_max_filesize na 32M

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
Niečo sa najde :D....
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
11. 10. 2009   #7
-
0
-

Ještě je důležité zkontrolovat i post_max_size a nastavit to na potřebnou velikost. Po změně nastavení je samozřejmě nutné restartovat apache.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
11. 10. 2009   #8
-
0
-

Mimochodem, $chyba má vždy hodnotu 1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.154.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
marioff0
Expert
11. 10. 2009   #9
-
0
-

Nemas nahodou vo formulari pre upload nieco taketo?:

<input type="hidden" name="post_max_size" value="100000">


ak hej zvys cislo vo value (tusim je v bajtoch).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Michal1150
Newbie
11. 10. 2009   #10
-
0
-

no,ale ja to mam takto

<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="33554432" />

no ale keď som to zvýšil tak mi to vyhodilo zas chybu
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 3264 bytes) in C:\xampp\htdocs\rs\add-in-image-2.php on line 23

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
Niečo sa najde :D....
marioff0
Expert
11. 10. 2009   #11
-
0
-

tak to uplne vymaz... aj tak je to "zbytocne"

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
11. 10. 2009   #12
-
0
-

Ten input nic neřeší, je potřeba změnit nastavení php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Zmenšenie obrázku — založil Michal115

Zmensenie obrazku — založil nord

Nahranie obrázka — založil Anonymní uživatel

Pozícia obrázka — založil Majak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý