AVR - nastaveni portu – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

AVR - nastaveni portu – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comAVR - nastaveni portu – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
10. 10. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,
prosim o radu, dnes jsem si napsal program ke graf. LCD a uplne jsem se do toho zamotal, kdyz jsem chtel vycitat z portu.

Vim, ze je treba prepnout port do vstupniho rezimu, ale jaktoze mi vycitani (napr. if (portb && 0x01 == 0x00) {}) fungije i kdyz mam port nakonfigurovany jako vystupni?

A pak jsem se chtel jeste zeptat, kdy se pouziva rezim pull up, protoze nacitani log urovne mi funguje v rezimu Hi - Z.,

Dekuji
Tomas

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.115.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #2
-
0
-

tak zaprve nacitat z PORTx data - zjistis akorat stav vystupu (resp nastaveni pull-upu)
nacitej zasadne z PINx - tam sou data z venku a ne vnitrni stav vystupniho registru

pull upy se hodi pokud mas sbernici, ktera jen shazuje napeti na log. 0 ... vstupy maji urcitou kapacitu a ta logicka nula by tam bez pullupu vydrzela pekne dlouho.. na druhou stranu se to pak chova jako antena.. proste na to chytnes vsechno ruseni .. + zvysuje to poradne spotrebu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
10. 10. 2009   #3
-
0
-

To KIIV : Nacitam y PINU, ten priklad jsem napsal spatne, to se omlouvam.

Slo mi o to, ze nechapu, jakotze muzu z PINU nacitat i kdyz mam nastaveny DDR jako vystupni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.115.–
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #4
-
0
-

To Tomas : pin nacita cokoliv co je na pinu.. at uz je to tam zevnitr nebo z venku

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
10. 10. 2009   #5
-
0
-

ATo KIIV : A jaky je teda smysl nastavovat DDRx jako vstupni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.115.–
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #6
-
0
-

To Anonymní uživatel : kdyz chces spalit vystupy tak zadnej..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
10. 10. 2009   #7
-
0
-

To KIIV : Mohl bys mi tp prosim vysvetlit? Nechapu, proc bych mel spalit vystupy? V cem je zakopanej pes ? :). Dekuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.115.–
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #8
-
0
-

kdyz budes mit port jako vystup tak dokaze dodat urcitej proud (az ke 30mA) a kdyz na to hodis z druhy strany dalsi vystup, kterej bude mit opacnou logickou uroven, tak se budou s chuti zasobovat proudem dokud jedna z tech stran nezdechcne... krom toho mit todle na baterky tak je budes menit jak vzteklej

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
10. 10. 2009   #9
-
0
-

Aha, takze to muzu chapat tak, ze pokud do prepnu do Hi-Z nebo Pull Up, tak nedava zadny proud?
A jeste bych mel jednu otazku, proc kdyz jsem tedy pripojil zem na pin, ne kterem bylo 5V jako vystup, tak ten pin neodesel? Je to pravidlo ze by mel odejit, nebo je to pouze, ze muze odejit?
Dekuji, za odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.115.–
KIIV+42
God of flame
10. 10. 2009   #10
-
0
-

u vysoke impedance (Hi-Z) jsou uz jen svodovy proudy a ty sou naprosto minimalni..
u pullupu je tam pripojen zdvihaci rezistor na log 1... tusim proud jde maximalne do mikroamper...

hi-z se hodi kdyz mas plnohodnotnej budic.. kterej posila "strong" log 1 i log 0...
pullupy jsou hlavne pro tlacitka a treba sbernici s otevrenym kolektorem (nebo IIC sbernici a tak)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
10. 10. 2009   #11
-
0
-

Uz v tom mam jasno, dekuji moc za vysvetleni :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.115.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Příjem z COM portu — založil radar.sm

Seznam portů — založil Martin Beseda

Avr a C — založil pali6

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý