Anglická klávesnice – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Anglická klávesnice – Pascal – Fórum – Programujte.comAnglická klávesnice – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hajnis0
Newbie
10. 10. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den.
Mám notebook a visty na něm, když jsem stáhl TP7 tak už v základu je anglická klávesnice nastavena a nejde přepnout z5 na českou a také nemohu dát program do fullscreen módu. Hledal jsem zde ale nic jsem k tomu nenašel. Prosím poraďte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.75.–
Reklama
Reklama
Mircosoft+1
Věrný člen
11. 10. 2009   #2
-
0
-

Používám Ctrl+Alt+F2 (zpátky na anglickou pak Ctrl+Alt+F1), ale to platí pro DOS, který Visty zrovna moc nežerou. Alt+Shift jsi zkoušel?
Taky je možné, že příslušné ovladače pro dosovskou češtinu vůbec nemáš.

Jestli ti jde jenom o to, jak dostat do zdrojáku texty s diakritikou, tak si je můžeš napsat třeba v Notepadu a pak si je nějakým způsobem překonvertovat (např. tenhle program: http://laaca.borec.cz/soubory/anycz.rar nebo funkce Prekoduj z tehle jednotky: http://mircosoft.ic.cz/download/RETEZCE.PAS nebo propátrej síť, existuje i online formulář).

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.144.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
hajnis0
Newbie
11. 10. 2009   #3
-
0
-

To Mircosoft : No já na anglickou klávesnici nejsem absolutně zvyklý a jelikož nemám na notebooku numerickou klávesnici tak ani nemohu psát ty znaky přes alt+ číslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.86.–
Mircosoft+1
Věrný člen
11. 10. 2009   #4
-
0
-

Aha, takhle. V tom případě můžeš psát v tom Notepadu celý zdroják, pak ho otevřít v TP a zkompilovat. Ale tím přijdeš o chytré odsazování po Enteru a Backspacu a help, takže by to zas taková výhra nebyla. Ale teoreticky můžeš mít zdroják otevřený zároveň v TP i NP, protože ho oba po každém načtení nebo uložení poctivě zavírají (a nedrží ho otevřený jako třeba Word), takže můžeš v jednom okně uložit, přepnout do druhého a tam reloadnout. Ale pořád je to dost otrava, to uznávám, ale nevím, co by s tím šlo dělat.

Podle mého názoru je nejvýhodnější si na tu anglickou klávesnici prostě zvyknout, už kvůli tomu, že na české se špatně píšou znaky jako ;'@#$^[*]{}\, které při programování potřebuješ každou chvíli.

Mimochodem, numerická klávesnice na noteboocích obvykle je, stačí někde najít Numlock (většinou Fn+něco) a pak se ti čísla namapují na klávesy 789UIOJKLM.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.144.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Klavesnice — založil Ladík

Klavesnice — založil Turbo1

C# klavesnice — založil H12

Notebook klavesnice — založil Earl Cash

Vstup z klávesnice — založil Hans33

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý