Komentáře pod článkem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Komentáře pod článkem – PHP – Fórum – Programujte.comKomentáře pod článkem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matouch0
Newbie
11. 10. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,

mám dotaz ohledně komentářů pod článkem (přesněji řečeno pod články). Neívm jestli na to jdu správě, tak se ptám:

Vytvořím si tabulku comments, vložím do ní základní řádky (datum, jmeno, text.....) a do té pak budu vkládat data a zároveň je vypisovat.

Můj problém: Jak to napsat, aby se na konkrétní stránce vždy zobrazily jen požadované komentáře (dejme tomu, že mám nějaký počet čláků a ke každému z nich patří jen určitý počet komentářů uložený v db). Napadlo mě jednotlivým komentářům přidělovat nějaké ID podle stránky a podle toho pak vypsat jen potřebné komentáře, ale 1) netuším, zda to jde nějak zautomatizovat (nehodlám pro každou stránku manuálně upravoval sql dotaz a 2) nevím, zda to je vůbec správný postup.

Ještě dodávám, že to nepíšu v PHP, ale v ASP.net, nicméně teorie bude stejná, takže uvítám jakékoliv rady.

Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.97.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
11. 10. 2009   #2
-
0
-

V tomto pripade je nejlepsi volba pouzit tento model:



Tabulka Clanky: id, nazev, obsah, ....

Tabulka Comments: id, id_clanku, autor, text, ...

Myslim, ze princip je zde uz jasny. Pro vypsani komentaru pro dany clanek se vytvori sql dotaz, ktery bude obsahovat jako podminku id zobrazeneho clanku. Treba vypsani komentaru pro clanek s id 1:


SELECT * FROM Comments WHERE id_clanku=1 ORDER BY id

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
11. 10. 2009   #3
-
0
-

Podívej se na databáze mysql -> InnoDB, které umí tvořit relace mezi tabulkami, to ti hodně pomůže ;)
Každopádně si musíš namyslet nějaký systém, podle kterého budeš řídit zpracování skriptů, které ti zase budou zpracovávat zápis a výběr jednotlivých komentářů.
Těžké to není, ale je potřeba se nad tím zamyslet.
Zkus si třeba navrhout jednoduchou struktůru tabulek:


clanky
------
id
nazev_clanku
id_komentare

komentare
---------
id
komentar

S tim, ze kazdy clanek bude mit jedno id_komentare, podle ktereho budes cist komentare z tabuly komentare, samozrejme podle nejakeho klice(treba pro zacatek v adrese - jen na vyzkouseni). Az to vyresis, budes urcite schopny pouzit sofistikovanejsi reseni ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.208.–
psenik0
Návštěvník
19. 10. 2009   #4
-
0
-

mám dojem že ten poslední příspěvěk je překroucenej s tim kdo má čí id v sobě.

Takže takhle:
máš databázi xy a tabulku clanky kde káždý článek má své id. potom máš tabulku komentare kde každý komentář má své id + id článku ke kterému patří.
teoreticky se to dá využít například tak, že klikutím na odkaz ke článku ve tvaru clanek.php?idclanku=10 otevřet script clanek.php ktery získá z proměnné GET idclanku 10. Podle toho pomocí WHERE získá z databáze ten pravý článek a pod tím bude další SQL dotaz na tabulku komentare, kde se získají všechny komentáře mající id článku opět získané z proměnné GET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Komentáře pod článkem — založil homelin

Pod úsečkou — založil Marty1989

C / C++ pod Windowsom — založil qdMbp

C++ pod linuxom — založil Grungy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý