Vytváření adresářů, nastavování práv a zápis souborů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytváření adresářů, nastavování práv a zápis souborů – PHP – Fórum – Programujte.comVytváření adresářů, nastavování práv a zápis souborů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Marek Štafl0
Stálý člen
3. 10. 2006   #1
-
0
-

Lidi?ky, pora?te mi, pros?m, n?kdo!
Vytvo??m adres??:

mkdir("./../menu/archiv/", 0775);

Slo?ka menu ji? p?edt?m samoz?ejm? existuje a m? nastavena p??slu?n? pr?va.
Po kontrole p?es TotalCommander zjist?m, ?e slo?ka se opravdu vytvo?ila, jen?e pr?va nejsou nastavena na 775, ale na 755.
Dobr? tedy p?id?m:
chmod("./../menu/archiv/", 0775);

Op?t p?es TotalCommander zkontroluji a vida pr?va jsou nastavena na 775.
Pokus?m se tedy zapsat do slo?ky n?jak? soubor:
$soubor = fopen("./../menu/archiv/aaa.txt", "w");

fwrite($soubor, "N?jak? text");
fclose($soubor);

A tady je ten probl?m! Soubor aaa.txt se nevytvo??, funkce fwrite() vrac? false a nevypisuje se ??dn? chybov? hl??ka. Tr?p?m se s t?m p?l dne, hledal jsem v manu?lu, jak ?esk?m, tak anglick?m, jak, kde, co a pro? a nic jsem nena?el.
Stejn? to funguje i kdy? nastav?m pr?va adres??e na 777.
Ale pokud tu slo?ku archiv vytvo??m p?es FTP (nap??klad p?es ten TotalCommander, tak se ten soubor aaa.txt norm?ln? zap??e. Ale kdy? ji vytvo??m p?es PHP, tak prost? ne a ne a ne!
U? jsem z toho na ma?li! M?m n?co ?patn?? Mus?m do toho PHP p?idat je?t? n?co?
Pora?te, PROS?M!
D?ky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
3. 10. 2006   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
16. 10. 2006   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý