Jednoduchy ukol... prosim o radu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jednoduchy ukol... prosim o radu – Pascal – Fórum – Programujte.comJednoduchy ukol... prosim o radu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

xxroloxx0
Duch
13. 10. 2009   #1
-
0
-

zdravim, dostali sme za DU vytvorit hratý program pre vypočet obsahu obdlžnika... moje riešenie bolo takéto :

program obsah;
var a,b:integer;
begin
write('8 ');
readln(a);
write('5 ');
readln(b);
writeln('Vysledok scitania je ',a*b);
readln;
end.

vždy mi to vyhodí chybu Error 106: Invalid numeric format.
nevie niekdo čo to je alebo kde robim chybu... díky mooc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.57.–
sputnikone+1
Věrný člen
13. 10. 2009   #2
-
0
-

Jede to, v čem to překládáš??

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
xxroloxx0
Duch
13. 10. 2009   #3
-
0
-

To sputnikone :

no probem je v tem že nejde... a v Turbo Pascal 7 ... neviš proč to nejde, sem začatečnik a moc, takmer vúbec sa v tem nevyznam ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.57.–
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
13. 10. 2009   #4
-
0
-

To xxroloxx : Zeby tam chybalo uses crt; ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.145.198.–
jozo00250
Návštěvník
14. 10. 2009   #5
-
0
-

S crt to nemá nič spoločné, keďže to má byť "hratý program" číže ak som správne pochopil chceš aby sa ti vynásobili tie čísla 8 a 5, tak ich netreba načítavať z klávesnice jednoducho v tom výpise napíš 8 * 5 a hotovo. Tam je asi chyba, ty stláčaš pravdepodobne po spustení programu enter a tým sa ti dostane do tých premenných "a" a "b" nečíselná hodnota a vypíše to chybu. Dúfm, že sa nemýlim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.238.–
Mircosoft+1
Věrný člen
14. 10. 2009   #6
-
0
-

Nemýlíš, je to tak. A pokud se nemýlím já, tak si to xxroloxx původně představoval asi nějak takhle:

program obsah;

var a,b:integer;
begin
write('Zadej stranu a: '); {vypíše na obrazovku to, co vidíš v té závorce}
readln(a); {uživatel naťuká číslo, zmáčkne enter a hodnota se uloží do proměnné a}
write('Zadej stranu b: '); {to samé...}
readln(b); {...jen s proměnnou b}
writeln('Obsah obdélníka je ',a*b); {tohle vypíše na obrazovku text mezi apostrofy a za ním výsledek součinu a*b}
readln; {tohle čeká na stisk enteru}
end.

Je to totéž jako předtím, jenom s jinými texty. Musíme ale vědět, co od toho programu vlastně chceme :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Prosím o radu — založil Berry309

Prosím o radu — založil Tom

Prosim o radu — založil takinoo

Prosim RADU — založil Mikys

Prosím o radu — založil majkl

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý