Problémy s polem. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problémy s polem. – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblémy s polem. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JouiBart0
Newbie
16. 10. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se proc nefunguje příkazy v polích....mám pole třeba bool *pozice[]={false,false};
ale nejde mě použít if(pozice=false){neco();}
else(neco1();)
vždy se provede to co je v else. A ještě mě nejde změnit hodnota v "pozice" příkazem pozice=true.
Děkuji za každou radu, protože už jsem v koncích...

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.130.–
Reklama
Reklama
Earl Cash0
Věrný člen
16. 10. 2009   #2
-
0
-

bool pozice[] = {true, false};

if(*pozice == false)
neco();
else
neco2();
nastuduj si podminky a pole, protoze v tom mas trosku zmatek... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.177.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
JouiBart0
Newbie
16. 10. 2009   #3
-
0
-

To Earl Cash : při

bool pozice[] = {true, false}; 

if(*pozice[y] == false)
neco();
else
neco2();

kde y je nahodná proměnná se mě program zasekne na if(*pozice[y] == false) a objeví se windowsácká hláška program přestal pracovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.130.–
TooM70
Newbie
16. 10. 2009   #4
-
0
-

bool pozice[] = {true, false}; 

if(pozice[y] == false)
neco();
else
neco2();


'y' muze byt jen 0 (pozice[y]==true) nebo 1 (pozice[y]==false), vic ne, jdes za hranice pole..a nervi vsude ty hvezdicky, kdyz tomu nerozumis..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
_Radek_
~ Anonymní uživatel
88 příspěvků
16. 10. 2009   #5
-
0
-

Ty hvezdicky jsou pointery ... strucne asi tak, ze vlastne nevolas hodnotu promene pozice[y], ale vlastne hodnotu, ktera je ulozena na adrese v pameti v teto promenne. Takze prakticky potom pristupujes k pameti, ke ktere tvuj program nema pristup. Proto to Windows shodi ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Podobná vlákna

Práce s polem — založil k1

Bool s 2D Polem — založil Mutagen

Neco s polem — založil Hlavinka

Práce s polem — založil Serath

Problém s polem — založil Axik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý