Začátečník V C++ a jeho malý "prográmek" -- chyba., kde? nevim – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Začátečník V C++ a jeho malý "prográmek" -- chyba., kde? nevim – C / C++ – Fórum – Programujte.comZačátečník V C++ a jeho malý "prográmek" -- chyba., kde? nevim – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

pidgin0
Návštěvník
19. 10. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, zdravím, nedivte se že jsem píši takovýto jednoduchý kód, ale jak nadpis napovídá...

#include <iostream>

#include <string>
using namespace std;

int unsigned pocet_mezer = 0;

int main ()
{
string pole;
getline(cin, pole);
cout << endl << pole << endl;
cout << endl << "počet mezer je: ";
for (int unsigned i = 0; i <= pole.size(); i++)
if (pole[i] == " ")
{
pocet_mezer++;
}
else
{
continue;
}
return 0;
}


při překladu mi to hlásí:
g++ -pol1 -c "pol1.cpp" .............
pol1.cpp: In function ‘int main()’:
pol1.cpp:15: warning: comparison with string literal results in unspecified behaviour
pol1.cpp:15: error: ISO C++ forbids comparison between pointer and integer
Překlad selhal.

Rozumím hlášení ale nechápu kde mám chybu v podle překlače v if (pole[i] == " ").
Děkuji za pochopení, že každé začátky jsou těžké a také za rady, snad nějaké budou:-)
pěkný den

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 10. 2009   #2
-
0
-

" je na retezce.. automaticky je tam i ukoncovaci znak '\0' ..
na jeden znak se pouziva vzdy ' (nebo muzes klidne dat i jeho primou hodnotu )
(u " " prakticky srovnavas adresu, kde je ten retezec v pameti s nejakym znakem - coz jak napovida kompilator muze mit nepredvidatelne nasledky)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
pidgin0
Návštěvník
19. 10. 2009   #3
-
0
-

díky moc funguje... to víte s c a c++ teprve začínám tak syntaxe je trochu problém, možná/asi brzy zase ... :-) ještě jednou dík za rychlou reakci

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 10. 2009   #4
-
0
-

To pidgin : to je o zvyku..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý