Jak říct 117 pictureboxům, aby měli černé pozadí? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak říct 117 pictureboxům, aby měli černé pozadí? – .NET – Fórum – Programujte.comJak říct 117 pictureboxům, aby měli černé pozadí? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

domitea0
Newbie
19. 10. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, nevíte jak říct 117 pictureboxům, aby měli černé pozadí? (ne tím stylem na 117 řádků :D )

Ještě tu mám jeden problém. Potřeboval bych při nové hodnotě aktualizovat stav "do černa", davám kód:

using System;

using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Drawing;
using System.Data;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace Buse
{
public partial class UserControl1 : UserControl
{
public string _znak = "";
public UserControl1()
{
InitializeComponent();
}
[Category("Behavior")]
[Description("Nastaví, jaký znak se má zobrazit")]
[DisplayName("Znak")]
public string Alert
{
get
{
return _znak;
}
set
{
_znak = value;
vypis_znak();
}
}

public void vypis_znak()
{
switch (_znak)
{
case "1":
pictureBox6.BackColor = Color.White;
pictureBox14.BackColor = Color.White;
pictureBox13.BackColor = Color.White;
pictureBox22.BackColor = Color.White;
pictureBox23.BackColor = Color.White;
pictureBox24.BackColor = Color.White;
pictureBox34.BackColor = Color.White;
pictureBox31.BackColor = Color.White;
pictureBox32.BackColor = Color.White;
pictureBox33.BackColor = Color.White;
pictureBox44.BackColor = Color.White;
pictureBox43.BackColor = Color.White;
pictureBox41.BackColor = Color.White;
pictureBox40.BackColor = Color.White;
pictureBox54.BackColor = Color.White;
pictureBox53.BackColor = Color.White;
pictureBox50.BackColor = Color.White;
pictureBox49.BackColor = Color.White;
pictureBox63.BackColor = Color.White;
pictureBox59.BackColor = Color.White;
pictureBox58.BackColor = Color.White;
pictureBox68.BackColor = Color.White;
pictureBox67.BackColor = Color.White;
pictureBox77.BackColor = Color.White;
pictureBox76.BackColor = Color.White;
pictureBox86.BackColor = Color.White;
pictureBox85.BackColor = Color.White;
pictureBox94.BackColor = Color.White;
pictureBox95.BackColor = Color.White;
pictureBox104.BackColor = Color.White;
pictureBox103.BackColor = Color.White;
pictureBox113.BackColor = Color.White;
pictureBox112.BackColor = Color.White;
break;


Dál to pokračuje (a to dost), ale to není podstatné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 10. 2009   #2
-
0
-

neni lepsi pouzit pole ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Wizard0
Stálý člen
19. 10. 2009   #3
-
0
-

No bud pouzit pole, alebo vytvorit novu triedu, ktra bude dedit pictureBox a niekde v konstrktore nastavis farbu. (dufam ze to v C# ide, nikdy som v nom nerobil ale malo by to ist)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
Beginer
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 10. 2009   #4
-
0
-

private void ChangeBackColor()
{
foreach (Control ctrl in Controls)
{
if (ctrl is PictureBox)
ctrl.BackColor = Color.White;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.141.0.–
Beginer
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 10. 2009   #5
-
0
-

případně takto:
private void ChangeBackColor(Color barva)
{
foreach (Control ctrl in Controls)
{
if (ctrl is PictureBox)
ctrl.BackColor = barva;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.141.0.–
domitea0
Newbie
19. 10. 2009   #6
-
0
-

díky a vyzkouším

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
Miro17010
Stálý člen
19. 10. 2009   #7
-
0
-

To Beginer : to posledne, co si napisal, by uz asi malo dojst kazdemu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.159.104.–
začinajúci programátor v .Net: C# & OpenTK: OpenGL( pouzivam ), OpenAL( zatial nepouzivam ), OpenCL( este som neskusal )
Amertak
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
19. 10. 2009   #8
-
0
-

Jinak mi to přijde celkem dost nerozumné řešení řešit to pictureboxama, graphics manager umí vykreslit jak rectangle tak i obrázek, pak ho pomocí nějakých tříd není problém po formu rozházet, tot má úvaha.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.245.–
domitea0
Newbie
20. 10. 2009   #9
-
0
-

vím, že se to dá řešit i jinak, ale tohle řešení mi přislo nejjednodušší.

OT: Je to buse :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.165.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý