Načítání parametru z více objektů stejného typu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načítání parametru z více objektů stejného typu – Delphi – Fórum – Programujte.comNačítání parametru z více objektů stejného typu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
23. 10. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, je to asi banalita, ale dá se nějak číst stejný parametr z více objektů pomocí nějaké smyčky? Typicky pokud chci například z 20 ComboBoxů značených běžným ComboBox1(2,3,...) přečíst parametr ItemIndex, musím to momentálně vypisovat jedno po druhém. Zkoušel jsem i smyčku
for i:= 1 to 20 do array[i]:=ComboBox[i].ItemIndex
což ale nefunguje.. Nějaký tip jak to udělat jednodušeji než vypisovat?
Za každou radu díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.140.–
Reklama
Reklama
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
9. 11. 2009   #2
-
0
-

Asi by bolo lepsie si urobit CheckBox list komponent, ak nieco take neexistuje (nepamtam sa), ale tvojim rychlim riesenim by bolo, ak by si tie checkboxy umiestnil na nejaky panel. Potom na tomto panely by si prechadzal jeho Controls v cykle asi takto:



for Index := 0 to Pred(PanelMojeCheckboxy.Controls.Count) do
begin
if PanelMojeCheckboxy.Controls[Index] is TCheckBox then
??? := TCheckBox(PanelMojeCheckboxy.Controls[Index]).ItemIndex;
end; // for


Mozes si na to urobit fciu, ktora ti to vrati - posles jej len panel parametrom. Ta fcia je dobry napad, pretoze mozno budes potrebovat checkboxy hladat aj na inych paneloch, ktore su umiestnene na tom panely, vtedy ju budes musiet trocha modifikovat, aby si to volal v rekurzii, napr.:

if PanelMojeCheckboxy.Controls[Index] is TCheckBox then
??? := TCheckBox(PanelMojeCheckboxy.Controls[Index]).ItemIndex
else if PanelMojeCheckboxy.Controls[Index] is TWinControl then
NazovFciew(PanelMojeCheckboxy.Controls[Index]); // ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.35.–
10. 11. 2009   #3
-
0
-

Aha, to by mě nenapadlo.. Půjdu to zkusit zrealizovat.. Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý