*exe ako malware? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

*exe ako malware? – C / C++ – Fórum – Programujte.com*exe ako malware? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tazos0
Duch
24. 10. 2009   #1
-
0
-

Dobry den prajem,

pri spustani suboru hello world.exe(naprogramovany a spusteny cez Dev-C++) mi ho antivir oznaci ako malware a nespusti!!
System som preveril ako antivirom (avast) tak aj ad-aware a spybot-om. Bezvysledne.
Ma niekto podobnu skusenost, popripade riesenie takhoto problemu?
Dakujem za odpovede...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.91.–
Tazos0
Duch
24. 10. 2009   #2
-
0
-

...este som zistil ze hlasenie o malweri sa spusti pokial zdrojovy kod suboru obsahuje riadok

cin.get();

...ked ho odtial zmazem vsetko prebehne bez problemov...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.91.–
bbeni0
Návštěvník
24. 10. 2009   #3
-
0
-

mne sa stalo to iste v Delphi

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.102.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
24. 10. 2009   #4
-
0
-

> ... popripade riesenie takhoto problemu?
odinstalovat antivir a mate po probleme

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
24. 10. 2009   #5
-
0
-

Napište sem kód toho souboru.
Osobně bych pak Avast moc nedoporučoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.152.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Tazos0
Duch
24. 10. 2009   #6
-
0
-

To survik1 :

je to vlastne prva uloha (Ahoj svet) zo sekcie "Kurz C++" tu na programujte.com
Zaujimalo by ma co je to ten cin.get (k tomu som sa este v kurze nedostal).
kod suboru:

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "Ahoj svet!\n";

cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.91.–
Tazos0
Duch
24. 10. 2009   #7
-
0
-

survik1 napsal:
Napište sem kód toho souboru.
Osobně bych pak Avast moc nedoporučoval.



...no je hlavne zadarmo na domace pouzitie a system mi chrani dobre (zatial) ale asi az moc dobre ked mi nedovoli programovat/ucit sa programovat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.91.–
yaqwsx+9
Posthunter
24. 10. 2009   #8
-
0
-

Stejně pořádně nechápu na co antivir... Ale je podivné, že Hello World je rozpoznáno jako vir... Když přesuneš cin.get ještě před vypsání, stále je to detekováno jako vir?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.106.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Tazos0
Duch
24. 10. 2009   #9
-
0
-

To yaqwsx :

Keď z kódu odstránim cin.get a spústim kompiláciu (F9) nieje to detekované ako vir,
po opätovnom dopísaní cin.get do kódu a spustení kompilácie (F9) to už je detekované ako vir.

Čo sa týka antiviru tak o jehofungovaní neviem vlastne nič (čo je škoda) a preto ani nemám odvahu ho deaktivovať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.91.–
Tazos0
Duch
24. 10. 2009   #10
-
0
-

...pre upresnenie...antivir mi hlási že v testovanom súbore bol objavený šodlivý kód, čo sa mi zdá byť divné lebo ešte včera nič také nehlásilo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.91.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
25. 10. 2009   #11
-
0
-

> Čo sa týka antiviru tak o jehofungovaní neviem vlastne nič ...
Zbytocny kus softwaru, ktory vam spomaluje beh systemu ~30%, odinstalovat a hotovo (za predpokladu ze nebezite pod administratorskym kontom a mate fungujuci firewall). K obcasnemu testovaniu krekov a kejgenov mozte pouzit napr. http://virscan.org/ (upload suborov az do 20MB), alebo si stiahnite ClamWin Portable, s ktorym si raz za cas zoskenujete PC.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
Tazos0
Duch
27. 10. 2009   #12
-
0
-

Ďakujem za radu, myslím že zrovna na odinštalovanie antiviru sa necítím ale určite si o tejto problematike naštudujem viac informácii nech som v obraze že čo a ako :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.44.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý