Str_Replace() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Str_Replace() – PHP – Fórum – Programujte.comStr_Replace() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Milan0
Stálý člen
5. 10. 2006   #1
-
0
-

Potrebujem poradit.. mam script, v ktorom nefunguje
$_POST["prispevok"] = Str_Replace("n","",$_POST["prispevok"]);
a vobec nechapem preco... iny str_replace pri nahradzovani napr. :) smajlikom fici v pohode.. funkciu nl2br() pouzivat nechcem pretoze vypis z db je potom zle zarovnany.. script vyzera takto:
?



define('BASE_URL', "http://localhost/Pacienti/");
function escape($str) {
if(get_magic_quotes_gpc())
$str = stripslashes($str);
if(function_exists("mysql_real_escape_string"))
$str = mysql_real_escape_string($str, $GLOBALS["spojeni"]);
else
$str = addslashes($str);
return $str;
}

if(isset($_POST["odeslano"])) {
//oriznuti o zbytecne netisknutelne znaky
$_POST = array_map("trim", $_POST);
//proti SQL injesction
$_POST = array_map("escape", $_POST);
//Prevest html tagy na entity
$_POST = array_map("htmlspecialchars", $_POST);
//prevedenie /n na <br>
if(!empty($_POST["prispevok"])) {
$user_id=mysql_query("Select id from admin where Login='$db_administration_login'");
$u_id=mysql_fetch_array($user_id);
$uid=$u_id["id"];
$datum=date("d.m.Y");
$cas=date("H:i:s");
$najst=array
(
":)",
":lol:",
":D",
":Q",
";)",
":P",
":fuck:",
":B",
":hmm:",
":O",
"8)",
":(",
":grr:",
"8I",
":heh:",
":x",
":wohoow:",
":coo:",
":goood:",
":baad:",
":pc:",
":pivo:",
":ahaa:",
":E",
":buee:",
":ziiiv:",
":hek:",
":love:",
":ups:",
":zuby:",
":zzz:",
":sibe:",
":ucim:",
);

$nahradit=array
(
"<img src="Data/Images/Smilies/1.gif" alt=":)">",
"<img src="Data/Images/Smilies/2.gif" alt=":lol:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/3.gif" alt=":D">",
"<img src="Data/Images/Smilies/4.gif" alt=":Q">",
"<img src="Data/Images/Smilies/5.gif" alt=";)">",
"<img src="Data/Images/Smilies/6.gif" alt=":P">",
"<img src="Data/Images/Smilies/7.gif" alt=":fuck:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/8.gif" alt=":B">",
"<img src="Data/Images/Smilies/9.gif" alt=":hmm:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/10.gif" alt=":0">",
"<img src="Data/Images/Smilies/11.gif" alt="8)">",
"<img src="Data/Images/Smilies/12.gif" alt=":(">",
"<img src="Data/Images/Smilies/13.gif" alt=":grr:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/15.gif" alt="8I">",
"<img src="Data/Images/Smilies/16.gif" alt=":heh:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/17.gif" alt=":x">",
"<img src="Data/Images/Smilies/18.gif" alt=":wohoow:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/19.gif" alt=":coo:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/20.gif" alt=":goood:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/21.gif" alt=":baad:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/22.gif" alt=":pc:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/23.gif" alt=":pivo:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/24.gif" alt=":ahaa:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/25.gif" alt=":E">",
"<img src="Data/Images/Smilies/27.gif" alt=":buee:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/28.gif" alt=":ziiiv:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/29.gif" alt=":hek:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/32.gif" alt=":love:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/33.gif" alt=":ups:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/34.gif" alt=":zuby:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/35.gif" alt=":zzz:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/36.gif" alt=":sibe:">",
"<img src="Data/Images/Smilies/37.gif" alt=":ucim:">",
);


echo '<table align="center"><tr><td align="center" class="bold_w">Pr?spevok bol ?spe?ne pridan?.</td></tr></table>';
$_POST["prispevok"] = preg_replace(array("/((http|ftp|buhvi_co_jeste)://.*)/imU", "/(.*)/imU", "/[email](.*)[/email]/imU", "/[i](.*)[/i]/imU", "/[B](.*)[/B]/imU"),
array("<a class="hypforum_o" target="_blank" href="".BASE_URL."/redir.php?url=1">1</a>", "<a class="hypforum_o" target="_blank" href="".BASE_URL."/redir.php?url=http://1">http://1</a>", "<a class="hypforum_o" href="mailto:1">1</a>", "<em>1</em>", "<strong style="font-size:12px;">1</strong>"),
$_POST["prispevok"]);

$_POST["prispevok"] = Str_Replace($najst, $nahradit, $_POST["prispevok"]);
$_POST["prispevok"] = Str_Replace("n","",$_POST["prispevok"]);//nefunguje

MySQL_Query("INSERT INTO prispevok_forum VALUES('','$id_tema','$uid','$_POST[prispevok]','$datum','$cas',now())");
echo MySQL_error();
}
else {
echo '<table align="center"><tr><td align="center" class="bold_w">Nie je mo?n? prida? pr?zdny pr?spevok!</td></tr></table>';
}
}
?
Fakt si neviem rady... ?:helpme:??:error:?dikes za kazdu radu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
5. 10. 2006   #2
-
0
-

Musis osetrit i replacovani znaku "\r" :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Milan0
Stálý člen
5. 10. 2006   #3
-
0
-

nechapem to... nefunguje mi ani $_POST["prispevok"] = Str_Replace("\r","",$_POST["prispevok"]); v inych scriptoch mi funguje normalne $_POST["prispevok"] = Str_Replace("\n","",$_POST["prispevok"]); ale zrovna v tomto nie... fakt tomu nerozumiem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jakub0
Super člen
5. 10. 2006   #4
-
0
-

Zkus
str_replace(array("\\r\\n", "\\n", "\\r"), '', $_POST['prispevok']);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
6. 10. 2006   #5
-
0
-

wow dikes...to uz funguje.. ale stale nechapem preco nechcel ist ten druhy str_replace... v inych scriptoch ho pouzivam bez problemov...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Jakub0
Super člen
6. 10. 2006   #6
-
0
-

Myslm, že za to může fce escape, která přidá lomítka všude tam, kde je to potřeba.

Btw.: Používáš fci escape i někde jinde?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Milan0
Stálý člen
7. 10. 2006   #7
-
0
-

nie myslim ze nie...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Str_Replace — založil Michal115

Str_replace? — založil x-flyer

Obmedzeny str_replace — založil dalaman

Str_replace problem — založil Anonym

Chyba v str_replace — založil Anonym

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý