Nastavení routeru pro načtení IP – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastavení routeru pro načtení IP – Sítě – Fórum – Programujte.comNastavení routeru pro načtení IP – Sítě – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
26. 10. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
v manuálu k adsl routeru mám napsáno:

1) Nastavte síťovou kartu počítače tak, aby si načetla IP adresu a všechny ostatní parametry
automaticky (viz obr.).


Pak je tam jen nějaký obrázek toho okna kde se to nastavuje v XP.
Jenže jak to nastavit ve vistě? Kde tam to nastavení najdu a jak to nastavit?

Prosím o help. Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
Reklama
Reklama
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
26. 10. 2009   #2
-
0
-

Start -> ovládací panel -> síťová připojení -> nastavení adaptéru... tipuju, ve vistách už sem dlouho nebyl

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
26. 10. 2009   #3
-
0
-

Kobi: nevím no, ty "síťová připojení" jsem v ovládacích panelech nikde nenašel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
26. 10. 2009   #4
-
0
-

Tak sít, nebo připojení... Cokoliv co souvisí s internetem nebo sítěma... Přece nemůže být tak těžký odfiltrovat nehodící se kategorie :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
27. 10. 2009   #5
-
0
-

No právě že jo. Hledám podobný dialog nebo něco podobného jako je ten dialog na obrázku, ale nějak to tam nemužu najít. Ty ovládací panely ve vistách jsou nějaké prapodivné :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
SeraphCZ0
Stálý člen
27. 10. 2009   #6
-
0
-

Vedle hodin je ikonka síťového připojení na tu klikni pravym vyber otevřít centrum síťových připojení a sdílení (nějak takhle podobně) napravo v tom centru bude odkaz změnit nastavení adaptéru (nebo síťových žařízení teď zrovna nesedim u vist) potom se ti zobrazi sitova pripojeni a dal se postupuje stejne jako v XP

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
SeraphCZ0
Stálý člen
27. 10. 2009   #7
-
0
-

eventuálně se dá do toho centra dostat přes ovládací panely

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
31. 10. 2009   #8
-
0
-

tak já vám nevím.

V manuálu je uveden myslím tento screen (nejsem si jistý, jelikož ten manual nemam momentálně k dispozici tak jen myslím že je to on)
Ale ve vistách nikde takový dialog nemužu najít, ale možná že se to ve vistách nastavuje jinak a jinde.
http://www.rowanet.cz/img/freewifi/ipconfig.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
1. 11. 2009   #9
-
0
-

OK. Tak jsem to udělal pomocí tohoto návodu: http://liane.tul.cz/cz/Konfigurace_síťové_karty_v_MS_Windows#Windows_Vista
Snad je to ono.

Jen ještě menší dotaz. Když připojím ten ADSL router (modem) do telefonní přípojky a vyzkouším ten internet, je možné potom ten router z té připojky odpojit nebo to nemůžu (nesmím, nejde...).
Potřebuji totiž ten router a ten ADSL internet vyzkoušet, ale poté potřebuji ten router odpojit a dát pryč, jelikož by mi tam zatím zavazel (potřebuji trochu uklidit, hodit si tam poličku na ten router a natáhnout kabel a než to udělám tak mi tam bude zbytečně zavazet)
Je to možné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 11. 2009   #10
-
0
-

Neboj, odpojit ho můžeš, ale samozřejmě ti nepůjde internet dokud ho nepřipojíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
1. 11. 2009   #11
-
0
-

....ale samozřejmě ti nepůjde internet dokud ho nepřipojíš.
:smile6: to je mi jasný, že pokud ten router nebudu mít připojený tak mi net nepujde :D

Jinak díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 11. 2009   #12
-
0
-

To nebylo myšleno špatně, napsal jsem to jen pro jistotu, člověk tu občas potká různé případy :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
1. 11. 2009   #13
-
0
-

jj...však jasně, já to ani nijak špatně nepochopil a taky jsem to nemyslel špatně. OK.

Jen ještě drobnost.
Když připojuji/odpojuji kabel od notebooku (ten co vede od routeru do noťasu) tak je tam nějaká posloupnost/pravidlo jak se to musí připojit/odpojit?
Jestli nejdříve do routeru a pak do noťasu atd. A hlavně jestli ten kabel mužu připojit/odpojit i při zapnutém notebooku?

Totiž např. v manualu k notebooku je uvedeno:

"Připojte kabel sítě LAN následujícím způsobem

1. vypněte počítač a všechna externí zařízení k němu připojená

2.připojte jeden konec kabelu do konektoru LAN. Jemně na něj zatlačte, až uslyšíte cvaknutí západky

3. Zasuňte druhý konec kabelu do konektoru rozbočovače LAN. Před zapojením k rozbočovači se poraďte se správcem sítě LAN"



A

"Odpojte kabel sítě LAN následujícím způsobem.

1. Stiskněte kolík na zástrčce kabelu LAN v konektoru počítače a vytáhněte zástrčku z konektoru.

2. Odpojte kabel z rozbočovače LAN stejným způsobem. Před odpojením z rozbočovače se poraďte se správcem sítě LAN"



Ja totiž třeba potřebuji mít v routeru kabel zapojený pořád a připojovat a odpojovat jej jen od noťasu, tak nevím jestli je to možné. A jestli jej mužu odpojit i při zapnutém notebooku.
Aby se nepoškodila siťová karta, router nebo něco...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 11. 2009   #14
-
0
-

Můžeš klidně i za provozu. Síťový kabel jsem na živo odpojoval a připojoval nespočetněkrát a nikdy se nic nestalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
1. 11. 2009   #15
-
0
-

Ještě by mě zajímalo, jak mám teda zapojit ten adsl router. Nemám totiž pevnou linku (telefon) a proto mě zajímá jak mám připojit ten splitter a jestli je třeba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
sputnikone+1
Věrný člen
2. 11. 2009   #16
-
0
-

Připojení splitteru by mělo být popsáno v návodu, pokud se tedy nemýlím

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
m4rt4n0
Duch
3. 11. 2009   #17
-
0
-

j4-á napsal:
Ještě by mě zajímalo, jak mám teda zapojit ten adsl router. Nemám totiž pevnou linku (telefon) a proto mě zajímá jak mám připojit ten splitter a jestli je třeba.



bez pevné linky ti internet přes adsl nepůjde. Teda nepochopil jsem, jak ti mohl jít teď při zkoušce (síť ti nejspíš šla, ale bez přístupu k internetu) ?!? :D
Pokud nemáš telefon (přístroj) tak to nevadí, ale jestli nemáš aktivní telefonní přípojku, tak ti opravdu internet přes ADSL nikdy nepůjde, jelikož nebudeš mít způsob, jakým dostaneš spojení ADSL routeru s okolním světem-internetem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.22.57.–
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
3. 11. 2009   #18
-
0
-

m4rt4n: Nechápu. Vždyť mám od t-mobile Internet ADSL Standard bez pevné linky. Tam pevnou linku přece mít nemusím.
Telefonní připojku samozřejmě doma mám, tu tady dělal technik před pár dny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
sputnikone+1
Věrný člen
3. 11. 2009   #19
-
0
-

K ADSL vždy potřebuješ pevnou linku, ať už je od O2 nebo t-mobile, takže bych to být tebou zapojil do té nainstalované

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
j4-á
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
5. 11. 2009   #20
-
0
-

Nechápu. To je adsl bez pevné kde pevná prý není potřeba (tzv. nahé adsl)
Tak fakt nevím jak to je.
Ale internet mi funguje tak nevím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý