Divné chování if-else – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Divné chování if-else – PHP – Fórum – Programujte.comDivné chování if-else – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
d.mostek0
Návštěvník
27. 10. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den, mam problém, který mi hlava trochu nebere. Možná je to prkotina, který jsem si nevšiml. S php dělám po dlouhé době, takže je to možné.

Kód

if(pg_num_rows(Pg_exec("SELECT ip FROM stats_unique_ip WHERE ip = ".SQLstring($_SERVER['REMOTE_ADDR']).""))>0){

if(!isset($_COOKIE['stats'])){
echo "Jde to ale i tudy";
$query_str = "UPDATE stats_unique_ip SET counter = ((SELECT counter FROM stats_unique_ip WHERE ip = ".SQLstring($_SERVER['REMOTE_ADDR']).")+1);";
Pg_exec($query_str);

}else{
echo "Tudy to má jít.";
}

}else{
$query_str ="INSERT INTO stats_unique_ip(id, ip, counter) VALUES (DEFAULT, ".SQLstring($_SERVER['REMOTE_ADDR']).", 0);";
Pg_exec($query_str);

}
setcookie('stats',sha1('gsdgdsnl'), time() + 3600);

Mam tam přidaný echa pro kontrolu.
Jinak účel kódu je: Pokud není IP adresa návštěvníka v DB ulož ji tam a nastav cookie, aby při reloadu stránky se už nevložilo do DB.
Pokud IP již v DB je tak updatni hodnotu counter (+1) a nastav cookie ze stejného důvodu jako předtim.

A teď problém.
Při příchodu se vloží řádek, když reloadnu, tak se mi vypíše "Tudy to má jít." což je přesně to co to má dělat, ale ono to zároveň provede příkaz update. Podivné je to že echo před tím dotazem se nevypíše a když si dam po tomhlé kódu vypsat $query_str tak je tam prázdný řetězec, což je zase to co tam má být.
prostě deje se něco takovéhoto
if(a){
vypis neco
updatni
}else{
vypis blábol
}
a ono to zároveň updatne a vypíše blábol, ale nevypíše něco. Fakt divné.
PS: prosím nesmějte se pokud je tam nějaká blbost, který sem si nevšim :-D :-D

EDIT: Tak sem zjistil, že problém asi nebude ve skriptu, protože v FF to funguje tak jak má. Chyba je pouze v Opeře, ale když se podívam do nastavení, tak je tam moje cookie uložena. Takže to vypadá jako kdyby Opera tu cookie neposlala. Nemáte někdo nějaký nápad jak to vyřešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
www.dominik-mostek.cz
Reklama
Reklama
w3m0
Grafoman
28. 10. 2009   #2
-
0
-

Zavedení cookies musí být vždy na prvním místě v dokumentu (ještě před značkou html).

(citace: Tvorba-webu.cz, PHP->Cookies)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
d.mostek0
Návštěvník
28. 10. 2009   #3
-
0
-

To w3m : V tom problém není. Cookies se zavedou. Výstup totiž bufferuju pomocí ob.
Ale už sem to vyřešil, bohužel ani nevím jak ... prostě jsem s tim tak dlouho hýbal, dokud to nezačalo chodit, přitom kód je pořád stejný :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
www.dominik-mostek.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Divné chování for cyklů — založil Blinder

Fmod.. divne chovani?? — založil cp.Hook

Divné chování polí — založil Seph

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý