C# Windows Forms kreslení – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Windows Forms kreslení – .NET – Fórum – Programujte.comC# Windows Forms kreslení – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mstarman0
Grafoman
29. 10. 2009   #1
-
0
-

Ahoj, píšu aplikaci v C# za pomoci Windows Forms. V jednom formuláři potřebuji graficky znázornit 2rozměrné pole, které bude sestavené ze čtverců. S těmi čtverci budu nadále pracovat. Popravdě vůbec nevím jak začít. Je ve WinForms něco jako Canvas na co by se dalo kreslit? Jak vytvořit čtverce na "Canvasu"? Vím, že existuje graphics a CreateGraphics(), ale to mi nejspíš nepomůže. Bud rád za každou připomínku. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Reklama
Reklama
Amertak
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
29. 10. 2009   #2
-
0
-

Tak kreslíš normálně na form, pokud jsem to dobře pochopil, na vykreslení použij funkci DrawRectangles. Myslým že vytvořit čtverce z pole nebude zase takový problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.245.–
Amertak
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
29. 10. 2009   #3
-
0
-

Promin přehlédl jsem, že s těmi čtverci bude pracovat, v tvem případě bych si udělal class Ctverec, ktery by měl nějaké zálkadní atribty jako polohu velikost atd, potom bych si udělal List<Ctverec> a s timto listem bych dále pracoval, poprípadě ho vykreslil,

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.245.–
mstarman0
Grafoman
29. 10. 2009   #4
-
0
-

Asi to tak dopadne, ale kreslit přímo na form se mi nechce, protože nechci kreslit na celý form, ale na jeho část. Snazší by bylo vyhradit si část formu canvasem na který bych kreslil.
Editoval mstarman: chybička

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
rudolf_franek0
Stálý člen
29. 10. 2009   #5
-
0
-

To Amertak : ten Ctverec by mohl byt standardni Rectangle - za splnuje popsane pozadavky a a za b se dobre pouziva pri vykreslovani mam-li instanci objektu Graphics.
Nicmene i prijde, ze by se vse dalo resit i nejak vhodne umistenym a nabarvenym Label-em, ci Panel-em ? Pridavat a odebirat je mohu dynamicky v kodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
mstarman0
Grafoman
30. 10. 2009   #6
-
0
-

To rudolf_franek : Label mě taky napadl a na panel se podívám co umí. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý