Syntax pre txt subor – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Syntax pre txt subor – PHP – Fórum – Programujte.comSyntax pre txt subor – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Mato
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravim mam kod

$zapis = 'INSERT INTO `noviny`.`clanky` (`IDclanku` ,`nazov_clanku` ,`IDautor` ,`datum` ,`kategoria` ,`noviny`)VALUES (

NULL ,','.''$sql->titul.'',','.''.$sql->autor.'',','.''.$sql->datum.'',','.''news'.','.'auto.cz',');';


ide o to ze chcem mat v txt subore zapis podobny tomuto

INSERT INTO `noviny`.`clanky` (`IDclanku` ,`nazov_clanku` ,`IDautor` ,`datum` ,`kategoria` ,`noviny`)
VALUES (NULL ,'dany nadpis ' ,'1','21. 03. 2000','formula1','auto.cz' );

.. je mi jasne ze som sa zamotal do ciarok.
ak niekto vie diky moc vopred ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.116.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
1. 11. 2009   #2
-
0
-

Buď používej normální uvozovky nebo ty jednoduché escapuj - \'

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Mato
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2009   #3
-
0
-

Nazorna ukazka by nahodou nebola? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.116.–
wise0
Stálý člen
8. 11. 2009   #4
-
0
-

$zapis = "INSERT INTO 'noviny'.'clanky' ('IDclanku' ,'nazov_clanku' ,'IDautor' ,'datum' ,'kategoria' ,'noviny')VALUES ( 

NULL , '".$sql->titul."', '".$sql->autor."', '".$sql->datum."', '".news."', '".auto.cz."');";


jestli jsem se nepřehlédnul, tak by to mělo být takto.

např.
$prom = "já jsem string '".$ja_jsem_promenna."' a já jsem opět string"; 

(kde je použito: $prom = "(uvozovka)teeeext '(apostrof) "(uvozovka) .(tečka)$prom.(tečka)"(uvozovka)'(apostrof) .....


Je také možnost používat následující zápis:

$prom = "text2";

echo "text \"".$prom."\" další text";


a výsledek:
text "text2" další text


tomu se říká tzn. escapování, jak podotknul kolega výše.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.16.–
"Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód..."
Mato
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 11. 2009   #5
-
0
-

som to vyriesil inak, ale diky moc za rady do buducna ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.95.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

TXT súbor ako databáza — založil Redix

.TXT súbor v PHP s fopen (w) — založil Martin

Prikaz pre subor? — založil

Intel syntax vs att syntax — založil jozinzbazin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý