Přepínání mezi taby prohlížeče, v závislosti na odkazu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přepínání mezi taby prohlížeče, v závislosti na odkazu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPřepínání mezi taby prohlížeče, v závislosti na odkazu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

JiriVavru0
Návštěvník
4. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravím,
mám dotaz, jak by se dala (nejlépe v jQuery) vyřešit situaci, kdy odkaz otevřu do nového tabu pomocí parent, v tomto novém tabu bude stránka s odkazem a ten se po kliknutí otevře v tabu předchozím, tj, prvním.

Zkoušel sem toto, ale nefunguje to korektně:

Tab1:


<script>

window.name = "myWin";
</script>
<a href="popup.html" target="next">Link Text</a>



tab2:



<script type="text/javascript">

document.write(window.name);

</script>

<a href="index.html" target="myWin">Link Text</a>



Po kliku se sice refreshuje tab, na který bych se chtěl dostat ale to je vše, prohlížeč se na něj zpět nevrátí..
Díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
4. 11. 2009   #2
-
0
-

Tohle naštěstí nejde, aspoň co vím já.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
d.mostek0
Návštěvník
4. 11. 2009   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
www.dominik-mostek.cz
JiriVavru0
Návštěvník
4. 11. 2009   #4
-
0
-

To d.mostek : Na to jsem take koukal, je to jednoduche reseni ale bohuzel, focus zpet na ten tab se neprovede, Nacita ho jen jakoby v pozadi.
Verim tomu, ze to nejak musi jit, moznost, co me jeste napada, jak to nasimulovat je pri otevreni noveho tabu a kliku pote zpet, nacit obsah do druheho tabu,(ktery je nyni otevren) a ten puvodni automaticky zavrit..ale jestli jde zavrit pojmenovany tab to netusim

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
4. 11. 2009   #5
-
0
-

Já teda věřím a doufám, že to nejde. Z pohledu uživatele je nežádoucí, aby webová aplikace nějakým nestandardním způsobem manipulovala s prohlížečem. Z pohledu programátora, i kdyby to šlo, tak bude problém s jednotlivými prohlížeči, protože ty se neshodnou ani na způsobu renderování HTML/CSS, natož na interakci JS/browser.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
w3m0
Grafoman
6. 11. 2009   #6
-
0
-

z_moravec: +1

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
9. 11. 2009   #7
-
0
-

Ono to cez ten Focus ide, aj ked je to proti vsetkej logike tenkych klientov. Implicitne to ma povolene IE (ako inac) cez fciu focus() - v premennej sa da drzat otvorene okno a da sa determinovat aj jeho pripadne zavretie cez xyz.closed property. Vo Firefoxe to je implicitne zakazane, ale je to vecou nastaveni. Nezda sa mi ale velmi user friendly diktovat uzivatelovi nastavenia vlastneho prehliadaca...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Petroff0
Věrný člen
10. 12. 2009   #8
-
0
-

Nemá náhodou fce window.open efekt, že otevřené okno má vždy focus ?
Pak by stačilo:
<a href="index.html" target="myWin" onClick='window.open("index.html","myWin"); return false'>Link Text</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.97.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý