Ovládáni Form pomocí kláves – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ovládáni Form pomocí kláves – .NET – Fórum – Programujte.comOvládáni Form pomocí kláves – .NET – Fórum – Programujte.com

 

tipetka0
Duch
4. 11. 2009   #1
-
0
-

Dobrý den, učím se programovat ve Visual Studio C# . Prosím vás nevíte mi poradit jak postupovat, když potřebuji abych jisté úkony v programu mohla ovládat klávesnicí? Myslím tím třeba po stisknutí mezerníku se hudba zastaví, stisnutím klávesy P se zase pustí atd...Za nasměrování moc děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.33.–
dannyk0
Věrný člen
4. 11. 2009   #2
-
0
-

Bud formulari na event KeyUp priradis nejake akce co potrebujes, ale nevyhodou je ta, ze musi byt aktivni formular a ne prvke v nem. Druha moznost je pouzit Hotkey. To bud musis pohledat na internetu nebo mozna (nejsem si fakt jisty) by ve winforms uz mohla byt nejaka takova komponenta primo, takze kouknout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
rudolf_franek0
Stálý člen
4. 11. 2009   #3
-
0
-

Souhlasim s dannyk-em. Druha varianta je pouziti MenuStrip (pripadne obdobne Control-y) a pro nektere jeho polozky nadefinovat klavesovou zkratku - vlastnost ShortcutKeys.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.66.–
5. 11. 2009   #4
-
0
-

To dannyk : To se dá vyřešit vlastností "KeyPreview" (nebo tak nějak) daného formuláře. Pak se k němu dostanou všechny stisky kláves dříve než k prvkům na něm. Nebo myslíš něco jiného?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
dannyk0
Věrný člen
5. 11. 2009   #5
-
0
-

To si tedka nejsem jisty, ale mozne to je. Kazdopadne se da pretezit ProccesKeyPreview, ale to uz je trochu vyssi divci, jelikoz se to musi zpracovavat jako zpravy ve WinAPI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
5. 11. 2009   #6
-
0
-

dannyk: a preto by bezny user mal pouzit KeyPreview...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.125.–
dannyk0
Věrný člen
6. 11. 2009   #7
-
0
-

Pokud podporuje zpracovani klaves vsech potomku vzdy nez se dostanou k potomkum, tak souhlasim. Akorat, ze ja to takhle nikdy nevyuzil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
6. 11. 2009   #8
-
0
-

Popis na MSDN: "Gets or sets a value indicating whether the form will receive key events before the event is passed to the control that has focus."

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
dannyk0
Věrný člen
7. 11. 2009   #9
-
0
-

Dik za info.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý