Dynamické pole reťazcov – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dynamické pole reťazcov – C / C++ – Fórum – Programujte.comDynamické pole reťazcov – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

gaben0
Stálý člen
4. 11. 2009   #1
-
0
-

Potrebujem vytvoriť dynamické pole reťazcov, do ktorého sa načítajú mená. Mien má byť n (zadáva sa ako vstup). Pokúšal som sa to spraviť, no nechce mi to fungovať. Vie mi s tým niekto pomôcť?



#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>

int main()
{
char meno[100];
int n = 0, i = 0;

scanf("%d", &n);

char *mena;
mena = (char *) malloc(n * sizeof(char));

for (i = 0; i < n; i++)
{
scanf(" %s", meno);
mena[i] = (char *) malloc(100);
strcpy(mena[i], meno);
}

for (i = 0; i < n; i++)
{
printf("%d-te meno: %s", i, mena[i]);
}

free( (void *) mena);

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.11.–
C, C++
bukaj_0010
Věrný člen
4. 11. 2009   #2
-
0
-

char **mena;

mena = malloc(n * sizeof(char *));

// ...

for (i = 0; i < n; ++i) free(mena[i]); // nejdříve jednotlivé řetězce
free(mena); // a potom teprve pole

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
gaben0
Stálý člen
5. 11. 2009   #3
-
0
-

Diky moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.4.–
C, C++
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Pole reťazcov — založil Tomáš

Dynamicke pole — založil Earl Cash

Dynamicke pole — založil george6565

Ne/dynamicke pole — založil cecilconrad

Dynamicke pole - vypis — založil Dutch77

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý