Začatečník - Můj Program – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Začatečník - Můj Program – C / C++ – Fórum – Programujte.comZačatečník - Můj Program – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

gatuso0
Stálý člen
5. 11. 2009   #1
-
0
-

Ahojte vsichni zacim s C++ a kamarad my rekl ze nekde videl navod jak udelat tzv. "mincovnik" jak sem se pustil do prace a udelal jsem ho :)

Vím že je to primitivní ale mam s toho radost berte n vedomi ze sme uplny amater a jeste k tomu samouk :)

PROSÍM O VŠECHNY NAZORY co ajak napsat skracene a podobne :) dekuji.

Zde je programek

#include <iostream>

using namespace std;
int main()
{
int celkem, zbytek, i5000tis, i2000tis, i1000tis, i500tis, i200tis, i100tis, i50tis, i20tis, i10tis, i5tis, i2tis, i1tis;
cout << "\n\tDobry den Mincovnik v0.0.1\n\tTento program vam spocita kolik a jake mince budete\n\tpotrebovat na urcitou castku penez\n\n";
cout << "\tZadejte obnos penez: ";
cin >> celkem;
cout << "\n\tMate " << celkem << " Korun ceskych, kolik a jake mince budou za potrebi?\n";
i5000tis = celkem / 5000;
zbytek = celkem % 5000;
i2000tis = zbytek / 2000;
zbytek %= 2000;
i1000tis = zbytek / 1000;
zbytek %= 1000;
i500tis = zbytek / 500;
zbytek %= 500;
i200tis = zbytek / 200;
zbytek %= 200;
i100tis = zbytek / 100;
zbytek %= 100;
i50tis = zbytek / 50;
zbytek %= 50;
i20tis = zbytek / 20;
zbytek %= 20;
i10tis = zbytek / 10;
zbytek %= 10;
i5tis = zbytek / 5;
zbytek %= 5;
i2tis = zbytek / 2;
zbytek %= 2;
i1tis = zbytek / 1;
zbytek %= 1;
cout << "\n\n\n\tPetitisicovek: " << i5000tis << "\n\tDvoutisicovek: " << i2000tis << "\n\tTisicovek: " << i1000tis << "\n\tPetistovek: " << i500tis << "\n\tDvoustovek: " << i200tis << "\n\tStovek: " << i100tis << "\n\tPadesatek: " << i50tis << "\n\tDvacetikorun: " << i20tis << "\n\tDesetikorun: " << i10tis << "\n\tPetikorun: " << i5tis << "\n\tDvoukorun: " << i2tis << "\n\tKorun: " << i1tis;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.5.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
SeraphCZ0
Stálý člen
6. 11. 2009   #2
-
0
-

Čau je to dobrý na Tvůj první program v C++. já bych to kupříkladu řešil takhle:



#include <iostream>
#include <string>


using namespace std;

int main()
{
string slova[] = {"petitisicovek","dvoutisicovek","tisicovek","petistovek","dvoustovek","stovek","padesatikorun",
"dvacetikorun","desetikorun","petikorun","dvoukorun","korun"};
int hodnoty[] = {5000,2000,1000,500,200,100,50,20,10,5,2,1};
int size = sizeof(hodnoty)/sizeof(int);
int i,vstup,pocet;
cout<<"Vitej v programu mincovnik 1.0\nZadej castku kterou potrebujes rozmenit: ";
cin>>vstup;
cout<<"\nPotrebujes: \n";
for(i=0;i<size;i++){
pocet = vstup/hodnoty[i];
if(pocet>0){
cout<<pocet<<' '<<slova[i]<<"\n";
}
vstup = vstup%hodnoty[i];
}
getchar();



return 0;
}


Funguje to na naprosto stejnym principu jako to tvoje (jen jsem trochu línej a nechce se mi moc psát tak používám pole :-) ) Navic zobrazuje to jen pocet u tech bankovek u kterych pocet neni nulovy) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
SeraphCZ0
Stálý člen
6. 11. 2009   #3
-
0
-

Jo jestě jsem zapoměl na funkční program :-). Akorát by mě teda zajímalo proč má taková konina 200kB.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
gatuso0
Stálý člen
6. 11. 2009   #4
-
0
-

Díky moc SeraphCZ za pripominku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.63.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
yaqwsx+9
Posthunter
6. 11. 2009   #5
-
0
-

Konečně nějaký začátečník, který má nápad, nechce programovat NFS: Carbon a nechce, aby za něj jiní psali programy! Jen tak dále!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.88.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
gatuso0
Stálý člen
6. 11. 2009   #6
-
0
-

Díky moc :) ted se učím podmínky ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.63.–
HTML & CSS3 kodér na volné noze.
www.vlastimilfiser.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Můj program — založil Dominik Rozporka

Můj první program - Java — založil Radek

Program (začátečník) — založil Petr

Můj pejsek — založil Curo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý