Můj projekt: Netter.cz - Kritika? – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Můj projekt: Netter.cz - Kritika? – Offtopic – Fórum – Programujte.comMůj projekt: Netter.cz - Kritika? – Offtopic – Fórum – Programujte.com

w3m0
Grafoman
7. 11. 2009   #1
-
0
-

Rád bych i tady, mezi komunitou programujte.com představil můj nedávno dokončený projekt, na kterém jsem pozvolna dělal téměř půl roku (včetně návrhu a testování).

http://netter.cz/

Jedná se o systém na tvorbu jednoduchých stránek.
Poprosím nějakou kritiku, návrhy na zlepšení, případně hledání chyb:)

Do kritiky webů jsem to nechtěl dávat, protože to tam moc lidí nenavštěvuje a já bych spíše potřeboval názor více lidí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
7. 11. 2009   #2
-
0
-

Grr, používáš stejnou sadu ikonek jak já :D

Tak základní problém je, že nevím, oč jde. Nikde není velký odkaz na demo, nikde není velkým napsáno, k čemu mi to bude a nikde není velkým registrace (nějak přívětivě). To jsou základní nedostatky imho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.184.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
w3m0
Grafoman
7. 11. 2009   #3
-
0
-

Co to je se dozvíš už v modrém headeru. Registraci mohu zvýraznit.

edit: famfamfam snad používá každý..:)

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 11. 2009   #4
-
0
-

Absenci dema považuju za jeden z největších nedostatků. Proč bych se měl registrovat, když netuším, jak vypadá administrace a finální blog?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
w3m0
Grafoman
7. 11. 2009   #5
-
0
-

demo účet zkusím vytvořit. good point!

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
Lordest0
Super člen
7. 11. 2009   #6
-
0
-

tak tak.. to demo tam chyba.. inak sa mi to celkom paci... design je taky jednoduchy, vystizny podla mna je to dobra praca..
ale nemozem to celkovo posudit kedze nevidim 100% (resp. demo)
- jedine co by som niekde vytknul sa vyjadrujes az moc odborne..

V případě, že jste ukončili Vaší práci v Netteru a chcete odejít, musíte nejprve kliknout na Odhlásit se (z bezpečnostních důvodů, přestože Sessions se mažou po zavření prohlížeče). Pokud jste na Netteru déle než cca 30 minut v kuse bez aktivity, jste odhlášeni automaticky prohlížečem.

neviem podla mna bezny uzivatel by nevedel co je to Sessions, maximalne cookies ale aj tak no :/..
a co ti mozem povedat z vlastnej skusenosti ludi znechucuje ak niecomu nechapu a je to napisane prilis "zlozito" pre nich, proste ked sa tym nezaoberaju a pod. chapes ma..

mikrostránky by som asi nazval ministránkami, neviem nejako mi tam nesedi mikro a + sa nepouziva moc casto.. je to skor taky "prebraty" vyraz..

ale to su uz skor take jazykove nedostatky..

inak pozor, preklep - Konatkt na administrátora

ale inak pohode...

btw - dam napr. v menu Netter, hover funguje, ale staticky nie :) .. resp. stale mam oznacene na home i ked som v sekcii netter..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.177.–
w3m0
Grafoman
7. 11. 2009   #7
-
0
-

ale nemozem to celkovo posudit kedze nevidim 100% (resp. demo)

Uz se na nem pracuje.....

jedine co by som niekde vytknul sa vyjadrujes az moc odborne..

Snazil jsem ten manual udelat co nejpodrobneji i s vysvetlenim, ale to tady asi nebyl nejlepsi napad... no co, uz to tam asi necham.

mikrostránky by som asi nazval ministránkami, neviem nejako mi tam nesedi mikro a + sa nepouziva moc casto.. je to skor taky "prebraty" vyraz..

Vyraz mikro jako mikrostranky se celkem bezne pouzivaji, podobne jako "mikroblogovani" - ale jako anglicky vyraz je to spis "minisites".

Konatkt uz je kontaktem, dekuji za upozorneni.

U toho statickyho hoveru jsem si nebyl jisty, jestli je lepsi ukazovat aktualni polozku nebo zvyraznit home, ale jestli chces mit zvyraznenou aktualni polozku, je to taky moznost, az bude cas, upravim.,

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 11. 2009   #8
-
0
-

Ještě jsem si všimnul překlepu na úvodní stránce - Hbitá podpora, která výdy pomůže > vždy pomůže

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Lordest0
Super člen
7. 11. 2009   #9
-
0
-

To w3m :

- jaj, nj niekedy sa robieva ze je zvyraznena home polozka.. ale ja som to z prveho pohladu pochopil ako staticky hover (kedze je to to iste designovo ako dynamicky css hover mysou )..

- no neviem, mne pride mikro viac zahranicne ako mini.. priklad microsecond = milisekunda .. neviem mne to tam nejako nesedi :) ale ja ti tvoj nazor neberiem..

- no podrobny by mal byt ako u coho.. napr. tuto by si to nemusel rozoberat uplne do podrobna ked vacsine ludom staci vediet zapnut prehliadac.. ale ako to tam zas tak ani neprekaza.. to bola iba pripomienka..

to keby mal clovek mysliet na vsetko tak by ho roztrhlo ;)
na to ze si to sam robil to nieje nejakou velkou chybou.. na taketo veci su uz ine odbory..

Nahlásit jako SPAM
w3m0
Grafoman
7. 11. 2009   #10
-
0
-

Chrasty: danke, opraveno.)

Demo ucet by uz mel jet.
http://netter.cz/main.php?strana=login

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
Lordest0
Super člen
7. 11. 2009   #11
-
0
-

To w3m :

tak administracia ja fajn, prehladna.. (btw.: dalsi preklep: Potřebuji si svoje heslo.)
..
jedina vec, co predstavuje v tvojom systeme HTML náhrada?...

ale inak si myslim co som to tak rychlo kukal ze pohode..

Nahlásit jako SPAM
w3m0
Grafoman
8. 11. 2009   #12
-
0
-

překlep opraven;

HTML náhrada = str_replace() :)

Takže to je chytrý pro vkládání delších zdrojáků (pak do Wysiqygu vložíš jen například [youtube]) a nebo na opakující se části stránky.

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
deedx
~ Korektor
+2
Stálý člen
8. 11. 2009   #13
-
0
-

Líbí se mi ztvárnění... Je takové jemné na pohled.

Nicméně z hlediska stylistického mně osobně vadí nadužívání přivlastňovacích zájmen (Váš, svůj, můj...). Například na hlavní straně po přihlášení je v odkazech mimo jiné: "Potřebuji si změnit své heslo." nebo "Chci si změnit svůj PIN." (Tady je to přímo významová nadbytečnost.)
Na druhou stranu bych se nebál občas "svůj" použít místo "Váš" (např. "Své weby můžete jednoduše ovládat..." místo "Vaše weby...", je to přirozenější a imho není nutné neustále zdůrazňovat oslovení zákazníka ;).

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Zdejší chybolovec.
w3m0
Grafoman
8. 11. 2009   #14
-
0
-

Budu se s tím snažit něco udělat:)

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
9. 11. 2009   #15
-
0
-

Ho, zaregistroval jsem se a vypadá to dobře :-). Zatím jenom dvě menší chybičky, není vidět kterej template je zrovna používanej, a když upravuju obsah stránek, kliknu na tlačítko upravit, vrátí mě to zpět na seznam domén, lepší by bylo kdyby se to tím aktualizovalo ale zůstalo na stejní stránce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Krychlik
~ Anonymní uživatel
195 příspěvků
9. 11. 2009   #16
-
0
-

Velmi pekne rozhrani, jednoduche, vsechny strany jsou bila+1 barva, nadhera. Jenom jako paranoika by me odradila kombinace pekneho rozhrani a vycet sposty vyhod hned na prvni strane- pripomina to stranky typu "free ultra cool firewall 2010 pro, zadej email a heslo".
Treba "Podpora automatických replacementů - změn v textu" nebo "Vedení kompletních logů, včetně špatně zadaných hesel" je pro rozhodnuti jestli to vyzkousim naprosto nepodstatne a verim ze pro vetsinu zakazniku taky.
Taky nejak hapruje matematika: Celkem uživatelů: 42, Počet podstránek: 41, Průměrně 3 až 4 stránky na uživatele.
A btv jeste by stalo za to upravit zalamovani v komentarich- na http://demo.netter.cz/ jsem se komentarem dostal pod rss reader a azbukou to poslal do kolen totalne, jenom v krecich vypisuje cisla znaku v unicode.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.15.–
yaqwsx+9
Posthunter
10. 11. 2009   #17
-
0
-

To Lol : Josko? (omlouvámse za posthunting)

K tématu: Zkusil jsme se registrovat; rozhraní mi přijde velice přívětivé, přehledé. Ale musím ještě zkusit udělat nějakou menší "stránku" kompletně pro další hodnocení

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.159.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
w3m0
Grafoman
10. 11. 2009   #18
-
0
-

Garret Raziel:

Používaný template byl vidět světle šedě (#f0f0f0), ale opravdu to nebylo dostačující - opraveno, hotovo.
Tlačítko upravit: Opravím.

Krychlík:

Na Homepage jsem chtěl nějak vyjádřit, co to umí. Nemám nápad na jiný obsah:(
Matematika nehapruje, hapruje tady význam. Stránky = subdomény - upraveno, hotovo.
Zalamování řádků v komentářích musím doplnit: Opravím.

yaqwsx: Děkuji mnohokrát:) Ještě zatím nemám věk (znalosti) na něco většího, to bych se toho musel ještě mnoho doučit:)

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
w3m0
Grafoman
10. 11. 2009   #19
-
0
-

Takže jsem snad většinu toho opravil:

Nastavení > Zvýrazněno nastavení templatu
Nastavení > Při editaci textu se to vrátí na referer
Homepage > "stránek" -> "domén"
Microsites > přidána nl2br() (odřádkování v textu)

Nahlásit jako SPAM
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Můj pejsek — založil Curo

Můj program — založil Dominik Rozporka

Tetris - kritika — založil Matěj Andrle

Kritika webu — založil marpit

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý