Cantorova Diskontinua – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cantorova Diskontinua – C / C++ – Fórum – Programujte.comCantorova Diskontinua – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dodo0
Newbie
8. 11. 2009   #1
-
0
-

Zdravim dostal som ulohu spravit program ktoremu zadam interval napr. od 0 do 1 a program pomocou funkcie ktoru si zavolam spravi Cantorove Diskontinuo.
Co je to cantorove diskontinuo si mozete pozriet tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Cantorovo_diskontinuum
Ja som zatial skusil spravit takuto funkciu

float funkcia(float a, float b, int c, int i)
{
double pom1;
double pom2;
double pom3;

pom1 = b / 3;
pom2 = b - pom1; //0.66
pom3 = b - 2 * pom1; //0.33
pom3 = b;

i++;
while(i<c)
{
funkcia(a, b, c, i);
}

pom2 = a;

while(i<c)
{
funkcia(a, b, c, i);
}

return printf("\nPrvy interval je od %f do %f\nDruhy interval je odod %f do %f",a,pom3,pom2,b);
}

kde premenne a, b udavaju aky bude interval napr a bude 0 a b bude 1. Premenna c nam urci kolko krat sa ma opakovat toto Cantorove Diskontinuo a premenna i je iba pomocna a tato premenna sa rovna 0. Tu vyuzivam pri tom opakovani aby sa mi to neopakovalo donekonecna.
Budem musiet celu tu funkciu prerobit lebo viem ze je zla, ale nic ine ma nenakapa ako to spravit, tak ak niekto prisiel s napadom bol by som rad.
Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.222.–
Reklama
Reklama
ian0
Stálý člen
8. 11. 2009   #2
-
0
-

ahoj,
- předně se ti nezastaví rekurze (teda zastaví, až dojde paměť na zásobníku), to se dá vyřešit tak, že proměnnou, která ti počítá hloubku rekurze (v tvém případě i) deklaruješ buď jako globální (nedoporučuju) nebo jako statickou v těle tvé funkce
- dále, proč tam máš ty while cykly? místo nich dej normálně if-podmínku (i < c)
- když voláš rekurzivně tu funkci, tak už nevoláš funkcia(a, b,..), ale funkcia(a, pom1..) a ve druhém případě funkcia (pom2, b), teď koukám, že v tom printf nakonci to reportuješ správně! :-)
- proč vracíš float, když pak návratovou hodnotu nikde nepoužíváš? klidně vracej void a zruš ten return

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.135.–
-- ian
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 70 hostů

Podobná vlákna

Cantorova diagonalni metoda — založil tanned88

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý